Brøndby-fans raser over »chikane«: FCK har forbudt os at opføre derby-tifo

Brøndby-fans raser over »chikane«: FCK har forbudt os at opføre derby-tifo

4674
0
DEL

Fangruppen ‘Brøndby Tifo’, der, som navnet indikerer, står bag fanscenens tifoer for de blågule, er blevet nægtet at måtte opføre en tifo til søndagens derby i Telia Parken. Det er ren chikane, mener de.

Efter sidste uges fanuroligheder til pokalkampen mellem F.C. København og Brøndby IF i Telia Parken har de to klubber skærpet på sikkerheden frem mod søndagens ligaderby.

Således er man på tværs af de to rivalklubber blevet enige om at formindske udebaneafsnittet med 503 siddepladser.

Til gengæld var Brøndby IF blevet stillet i udsigt at kunne få de føromtalte 503 siddepladser på et familie- og børneafsnit på Øvre A-tribunen.

Dette takkede Brøndby dog nej tak til, eftersom at de ikke kunne nå at forberede den nødvendige sikkerhed.

Restriktionerne stopper dog langt fra ved færre pladser til de blågule fans. Således kan fangruppen bag Brøndbys tribuneudsmykning, ‘Brøndby Tifo’, meddele, at et nyt krav fra F.C. København forbyder udeholdets fans at opføre tifo til søndagens derby.

Ikke overraskende er det ikke blevet velmodtaget blandt Brøndby-fansene, og fangruppen udtrykker deres vrede gennem et post på sydsidenbrondby.dk.

Læs også: Medie: Brøndby til stede i Portugal sammen med europæiske topklubber

– Før pokalkampen i Telia Parken fortalte vi, hvordan FCK ikke udleverede skitserne over det nye, formindskede afsnit før få timer før kampen. Dette gjorde planlægningen af en tifo til kampen til et projekt i blinde. Nu er FCK desværre gået til nye yderligheder, indleder fangruppen i deres indlæg og fortsætter:

– På et sikkerhedsmøde mellem Brøndby IF og FCK fredag eftermiddag blev udeafsnittet endnu engang markant ændret, så det kun indbefattede øverste del af tribunen. Dette gjorde i praksis, at de forberedte bannere fysisk ikke kan være på afsnittet og derfor måtte blive droppet. Brøndby Tifo iværksatte derfor i al hast – og med store omkostninger – nye forberedelser til kampen, som var i overensstemmelse med det ændrede udeafsnits størrelse og de regler, som blev aftalt på fredagens sikkerhedsmøde.

– Men, tirsdag morgen er Brøndby Tifo dog blevet meddelt, at alle materialer til tifoen vil være forbudt til kampen. Ingen flag – uanset type eller størrelse – vil være tilladt på udeafsnittet, de ønskede antal capotårn vil ikke være tilladt, ligesom store bannere, creperuller og konfettirør ikke vil være tilladt.

F.C. Københavns nye restrektioner umuliggør – ifølge fangruppen – Brøndby-tilhængernes visuelle opbakning, og ‘Brøndby Tifo’ ser tiltaget som en klar chikane.

– Disse forbud betyder effektivt, at det er umuligt for os at lave nogen form for visuel opbakning til vores spillere, samt at den vokale opbakning vil være besværliggjort, hvis ikke helt umulig, uden capotårne. Forbuddet betyder, at alt det arbejde, vi i to omgange har lagt i forberedelserne til denne kamp, er spildt.

Læs også: Med kurs mod nedrykning: Newcastle-profil tjener mere end selveste Neymar

– Disse forbud, og måden hvorpå man straffer samtlige Brøndby-fans og Brøndby-spillere, kan vi ikke tolke som andet end ren chikane. Størrelsen på de bannere, som hænger foran afsnittet, kan umuligt udgøre nogen former for sikkerhedsrisiko. Ligesådan bruges capotårne netop for at sikre vores capo’er mod livsfarlige forhold, hvor de eksempelvis på søndag risikerer et fald på 6 meter. Af præcis disse årsager er capotårne opført på næsten samtlige afsnit i hele landet, hvor aktive fans støtter sit hold.

– Dette er ikke andet end et klart forsøg fra FCK på at nedbryde den positive fankultur, som netop gør derby-kampene til en helt særlig fodboldkamp i Danmark. En kamp på tribunerne, som i flere omgange har bragt dansk fodbold i medierne verden over med store, kreative tifoer og imponerende stemning. Desværre virker det som om, at man i FCK ikke længere har lyst til at have en åben, kreativ kamp på tribunerne, men i stedet vælger at opstille restriktioner for vores arbejde.

Selvom Brøndby-fangruppen mener, at F.C. København er gået langt over grænsen, så ønsker de ikke at lave lignende forbud for udefans, der gæster Brøndby Stadion.

– Brøndbys fanscene vil altid kæmpe for, at positiv fankultur skal være muligt uden restriktioner. Dette har også betydet, at alle hold, som gæster Brøndby Stadion, ikke møder restriktioner på fan-materiale. Men for at dette kan opretholdes, forventer vi samtidig også, at vores arbejde bliver respekteret, og at vi ikke bliver mødt med den uacceptable arrogance og sabotage, vi er blevet mødt med fra FCK de seneste uger. Dette er kun med til at skade rammerne om det største opgør i dansk fodbold, skriver ‘Brøndby Tifo’, inden de til sidst kommer med en direkte besked rettet mod F.C. Københavns administrerende direktør Anders Hørsholt:

– Til sidst kan vi kun spørge Anders Hørsholt: Er det her, hvad du kalder lige forhold for fans?

Læs også: Gode Brøndby-nyheder inden derby: Flere profiler på vej tilbage – Austin tvivlsom

Husk at ‘like’ Sambabolds Facebook-side her.

INGEN KOMMENTARER