Hareide: Det her er de bedste spillere, jeg nogensinde har trænet

Hareide: Det her er de bedste spillere, jeg nogensinde har trænet

1207
0
DEL

Åge Hareide er begejstret for talentmassen i den danske landsholdstrup, og nordmanden er især imponeret over landsholdets yngre spillere.

Der er næppe en skandinavisk fodboldtræner, der kan prale af at have ligeså meget erfaring som den nyudnævnte danske landstræner, Åge Hareide.

Nordmanden har et fornemt CV, og Hareide har trænet hele otte hold i både Danmark, Sverige og Norge inden han blev udnævnt som dansk landstræner.

Men det lange CV, og de mange fodboldhold til trods, så er Hareide alligevel ikke i tvivl: Det danske landshold er det bedste fodboldhold, nordmanden nogensinde har stået i spidsen for, og det skyldes ikke mindst truppens mange lovende talenter.

 – Det er de bedste fodboldspillere, jeg har arbejdet med som træner. Det er også det mest spændende, for der er så mange unge spændende spillere, som blandt andet spiller fast i Bundesligaen, siger Hareide til nyhedsbureauet Ritzau med henvisning til spillere som Pierre-Emile Højbjerg, Andreas Christensen og Jannik Vestergaard samt Yussuf Poulsen der spiller i 2. Bundesligaen

– De er Danmarks fremtid. Problemet er, at hvis man har for mange unge spillere inde på samme tid, så kan man blive for ustabil, så der skal også være ældre spillere inde omkring holdet.

Med en sådan udtalelse må man forvente at presset stiger på én. Men det pres er Åge Hareide helt afklaret med. Han forstår godt det pres der er på ham. Ikke mindst fra roligansenes side, der forventer at se underholdende fodbold der fører til resultater.

– Jeg vidste, at der ville være forventningspres, da jeg blev ansat. Danmark er en stor fodboldnation, selv om landet er småt. Danmark har hele tiden været med fremme med både enkeltspillere og med landsholdet.

– Det betyder, at Danmark har en helt anden kultur, end vi har hjemme i Norge. Fodbold er sport nummer ét i Danmark. Når du tidligere har vundet et europamesterskab og har store fodboldpersonligheder, så er der pres på dig. Men fodbold uden pres er ingenting, udtaler Hareide.

Om Hareide har fundet den korrekte balance mellem yngre og ældre spillere, får vi for første gang et praj om, når Danmark torsdag aften tager imod Island i en træningskamp.

INGEN KOMMENTARER