Kold luft i München

Kold luft i München

848
0
DEL

To af Bayern Münchens største profiler, Robert Lewandowski og Arjen Robben, er bestemt ikke gode venner. Det erfarer det tyske tidskrift Bild, der også har konfronteret træneren Pep Guardiola om dette problem.

Uvenskabet mellem Arjen Robben og Robert Lewandowski brød ud i lys lue efter weekendens opgør mod Stuttgart, hvor Robben ganske forståeligt valgte at fejre sit mål. Dette var dog ikke noget der bifaldt Robert Lewandowski, der samtidig gik og surmulede.

Den polske topscorer gjorde i løbet af kampen flere gange tegn til, at Robben skulle spille bolden til ham, fra sin position på kanten. En af gangene stod Lewandowski faktisk så fri, at han sikkert kunne have scoret yderligere, hvis han altså havde fået bolden fra sin hollandske holdkammerat. Efter kampen var Lewandowski meget kort for hovedet da han gav interview til Bild om sagen.

– Jeg vil slet ikke kommentere det. Du så det jo selv, sagde Lewandowski.

Robben var imidlertid hurtig til at skyde skylden tilbage på den polske angriber, der lige nu topper topscorer-listen sammen med Aubameyang fra Dortmund.

– Der var også et par situationer i første halvleg, hvor han kunne have spillet anderledes. Vi skal fortsat være kritiske overfor hinanden, for den ærgerrighed er god, sagde Robben til Bild.

Man kan dog ikke komme uden om, at fodbold er en holdsport. Derfor er der sjælendt plads til at være egoistisk. Denne sag mellem Robben og Lewandowski kan lede tankerne hen mod den konflikt, der udspillede sig mellem Cristiano Ronaldo og Gareth Bale sidste sæson. Her var situationen meget lignende. Når Bale scorede et mål, var det yderst sjældent Ronaldo deltog i fejringen. Der findes endda TV-billeder, hvor Ronaldo ærger sig efter en Bale-scoring.

For at vende tilbage til sagen i Bayern München, så bunder de kolde følelser mellem de to profiler i Robbens egoistiske spillestil. Robben og Lewandowski har spillet 25 kampe sammen, hvori Robben kun har lagt op til tre Lewandowski-mål. Til sammenligning har Douglas Costa og Thomas Müller lagt op til tre Lewandowski-mål hver, bare i denne sæson. Alt tyder dermed på, at Lewandowski vil have nogle flere oplæg fra Robbens side.

At man skulle kunne ryste på hovedet og sige “det bliver nok bedre med tiden” er meget tvivlsomt. Den garvede og dygtige træner for Bayern München, Pep Guardiola, har i hvert fald selv kastet håndklædet i ringen, hvad angår Robbens spillestil.

– Sådan er Arjen Robben – hans mentalitet. Jeg er en god træner, men jeg er ikke så god, at jeg kan ændre på en 31-årig Robben, siger Pep Guardiola ligeledes til Bild.

INGEN KOMMENTARER