OL: Danmark i gruppe med Brasilien

OL: Danmark i gruppe med Brasilien

1010
0
DEL

Danmark er havnet i gruppe med Irak, Sydafrika og forhåndsfavoritterne fra Brasilien ved OL i Rio de Janeiro til sommer. 

Når det danske fodboldlandshold til sommer skal forsøge at vinde OL-medaljer, skal de i det indledende gruppespil stå overfor værtsnationen fra Brasilien, ligesom Sydafrika og Irak også venter.

Dette stod klart efter torsdagens lodtrækning, hvor der naturligvis også blev trukket lod om de øvrige grupper.

Gruppe A: Brasilien, Irak, Sydafrika, Danmark

Gruppe B: Japan, Nigeria, Sverige, Colombia

Gruppe C: Mexico, Sydkorea, Fiji, Tyskland

Gruppe D: Argentina, Honduras, Portugal, Algeriet

Turneringen finder sted fra 3. til 20. august, hvor hvert hold må have maks tre spillere over 23 år med i truppen.

Niels Frederiksen, der skal stå i spidsen for det danske U23-mandskab ved OL, beskriver lodtrækningen som “en lodtrækning i den gode ende”.

– Jeg havde på forhånd to prioriteter. Den ene prioritet var, at vi gerne ville undgå at spille i Manaus, på grund af klimaforholdene. Det ønskede jeg, og det gik i opfyldelse, siger træner Niels Frederiksen og løfter sløret for sin anden prioritet:

– Så havde jeg et ønske om, at jeg helst ikke ville trække Nigeria fra seedningslag to, for jeg betragter dem som en rigtig dygtig fodboldnation. Så alt i alt, når man kigger på lodtrækningen, er det til den gode ende, når vi kigger på de sportslige perspektiver.

Danmark spiller deres først kamp d. 4. august, hvor Irak venter. Tre dage senere står spillerne overfor Sydafrika for så at slutte af mod brasilianerne d. 10. august.

INGEN KOMMENTARER