UEFA overvejer at ændre turneringsformatet i Champions League

UEFA overvejer at ændre turneringsformatet i Champions League

1584
0
DEL

Fra sæsonen 2018/2019 kan Champions League formatet som vi kender det, med 32 hold i gruppespillet, ændre sig til 16. 

Den engelske medie the Guardian mener at vide, at UEFA pønser på, at ændre turneringsformatet i Champions League, så man i stedet for det klassiske gruppespil med 32 deltagende hold, kun vil have 16 hold fordelt i to ‘super-puljer’ med otte hold i hver, der møder hinanden hjemme og ude.

The Guardian har angiveligt fået fat i historien gennem kilder i en stor Premier League-klub.

Læs også: Johan Cruyff er død

– UEFA er i konstant kontakt med alle interessenter, inklusiv klubberne, i forhold til alt, hvad der vedrører fodbold. Derfor vil enhver plan, der udvikler formatet af vores klubturneringer blive koordineret og forhandlet i fællesskab med dem.

– På nuværende tidspunkt er der ingen konkrete forslag på bordet, da vi er i begyndelsen af et nyt forløb (2015-2018) af vores klubturneringer, siger talsmanden med henvisning til, at der ikke kan foretages ændringer før 2018/2019-udgaven af klubturneringen, det siger en talsmand fra UEFA til The Guardian.

Det er et bud på at lave den ‘europæiske super-liga’, som der tidligere har været gisnet om rundt omkring i europæisk topfodbold.

Læs også: Hareide: Det her er de bedste spillere, jeg nogensinde har trænet

The Guardian mener endvidere at vide, at chefer fra Englands ‘Big Five’ (Chelsea, Arsenal, Liverpool, Manchester United og Manchester City, red.) tidligere i denne måned har været til møde med amerikanske Charlie Stillitano, der er bestyrelsesformand i Relevent Sports (arrangørerne af blandt andet træningsturneringen International Champions Cup, red.) for at diskutere Champions League-formatet og etableringen af en europæisk super-liga.

Repræsentanterne fra ‘The Big Five, har efterfølgende benægtet enhver snak om at bryde med Champions League til fordel for en europæisk super-liga.

INGEN KOMMENTARER