Optakt til El Clásico: Når verden ser med

Optakt til El Clásico: Når verden ser med

2221
0
DEL

Når FC Barcelona og Real Madrid i aften sparker bolden i gang til den 232. udgave af El Clásico, synes titelræset i den spanske La Liga mere afgjort, end det længe har været tilfældet på dette tidspunkt af sæsonen. Alligevel er der en masse at holde øje med – hvilket der også er estimeret til at være over 400 millioner seere fra alverdens lande rundt om jorden, der regner med at gøre.

Med otte kampe igen befinder Real Madrid sig således på en nuværende 3. plads med hele 10 point op til FC Barcelona på 1. pladsen, der omvendt har 9 point ned til nærmeste forfølger fra Atletico Madrid.  Der er dermed mange ting, der skal gå galt for Bar­ça, hvis de ikke skal kunne løfte mesterskabspokalen i maj. Og selvom man aldrig skal sælge skindet før bjørnen er skudt, ville der – hvis man skal se nøgternt på det – være fordele for både Los Blancos og Blaugrana ved at spare spillere til mellemugens Champions League-brag.

Det sker dog næppe. Højest sandsynligt og forhåbentligt stiller de spanske mastodonter op med de absolutte gallaopstillinger for at vise et af sportsverdenens ubetinget største opgør den størst mulige ære. El Clásico er ikke blot et opgør, der normalt er uhyre vigtigt for, hvor titlen havner, men en hyldest til fodbolden, hvor ekstraordinært fodboldspil krydres med stolt historie og brændende rivalisering.

Skulle dette ikke være grund nok i sig selv, er der her udvalgt 5 ting, du kan holde ekstra øje med i aftenens El Clásico:

Spain Soccer Cruyff Obit1. Spillerne kan vandre ind på Camp Nous bane, mens de kan se tribunerne opvise en tifo med den sidste ære til Barça-legenden, Johan Cruyff, der tabte kampen til kræft d. 24. marts. Barça-ikonet reformerede af flere omgange Barcelonas spil, både som spiller og som træner. Den enorme indflydelse Cruyff havde for fodbolden, følte selv ærkerivalerne fra Madrid trang til at ære, da de holdte 1 minuts stilhed i deres træning dagen efter Cruyffs død. Det samme kan vi forvente i aften.

2. Zinedine Zidane har sat sit exceptionelle præg på op til flere El Clásicos som spiller, men kan han gøre det samme i sit første El Clásico som manager? Hvis han fejler her, kan det meget vel vise sig at være det sidste El Clásico, han får lov at deltage i. Der har næppe været krav fra Real Madrids ledelse om, at Zidane skulle vinde La Liga, efter han overtog styringen fra den slagne Rafael Benítez, men faktum er, at Los Blancos har haft store problemer på udebane, selv efter Zidanes indtog. Krydres dette med endnu et ydmygendne nederlag til Bar­ça, er det ikke sikkert den utålmodige Real Madrid-præsident, Florentino Pérez, ser Zidane som løsningen næste sæson. Zidane kan meget vel have fået to betingelser ved sin ansættelse: Spil op mod Barça og kom langt i Champions League. Fejler begge, forventer jeg, at Pérez atter vil på trænerjagt til sæsonen 2016/17.

Spain Soccer La Liga3. Kampen i kampen: BBC mod MSN. Giganter mod giganter. Der findes næppe mere frygtindgydende trioer i front, end dem de to spanske sværvægtere kan fremvise.
I El Clásico har den argentinske superstjerne, Ballon d’Or-vinderen, Lionel Messi, scoret intet mindre end 14 mål i 19 La Liga-kampe. Hans to legekammerater i front har ligeledes vist deres værd i deres ligaopgør mod Los Blancos, hvor Neymar har scoret 3 mål i 5 kampe, mens Suarez har stået for 3 mål i 3 kampe. Alle tre spillere har således bevist, at de fint trives i et af sportens største opgør med verdens øjne hvilende på selv deres mindste træk med bolden.
Ronaldo har også bevist, at mål ikke er noget, der er ham fuldstændig fjernt, når det kommer til liga-opgørene mod ærkerivalerne fra Catalonien. Han har således sendt bolden i kassen 7 gange i 13 La Liga-kampe. Spidsangriberen fra Frankrig, Benzema, har stået for 5 styks i 13 kampe, mens Bale omvendt har haft sit besvær med at få netmaskerne til at blafre i liga-sammenhæng. 4 kampe spillet, 4 kampe tabt, 0 mål og 0 assist. Det synes således afgørende for madrilenerne at få Bale i gang, hvis han skal vise sig som en mulig aftager for Ronaldo en dag.

4. Barcelona møder op til kampen i god form og har ligeledes hjemmebanefordelen, hvilket kan være med til at sende favoritværdigheden over til catalanerne. Man kan spørge sig selv, om det vil resultere i et Madrid-mandskab, der kan spille mere frit og under mindre pres? Jeg tror det ikke – dertil vil der være et for stort pres i forhold til at skulle revanchere 0-4 nederlaget fra november. I stedet vil vi se, at Real Madrid er opsatte på at vise, at de kan følge med Barça. Under alle omstændigheder bliver det interessant at følge spillernes attituder alt efter, hvordan kampen udvikler sig.

5. Det sidste du med fordel kan holde ekstra øje med udspringer sig fra statistikkens talrige verden. Hvis Messi scorer i morgen, vil det være hans mål nr. 500 i karrieren.
Hvis Barcelona vinder, vil de være ubesejret i 40 kampe i træk. Der vil dog stadig være 3 kampe op for at tangere Juventus rekord på 43 kampe i streg (hvis vi udelukkende ser på de 5 største ligaer i Europa).
Barcelona og Real Madrid har i alt mødt hinanden 231 gange, hvoraf Los Blancos har vundet 92, Blaugrana 91, mens 48 er endt uafgjort. Barça har dermed muligheden for at udligne Real Madrids 92 sejre.

Der er således flere ting, der skal holdes øje med til aftenens El Clásico. Du skal derfor kl 20.30 have skubbet ethvert støjende element ud af hjemmet og tændt op for 6’eren til endnu et historisk El Clásico-opgør.

Spain Soccer La Liga

INGEN KOMMENTARER