Karakterbog: Danmark – Sverige

Karakterbog: Danmark – Sverige

1508
0
DEL

Sambabold.dk giver dig her en karakterbog over de danske landsholdsspillere, der i aftes mødte Sverige i den afgørende playoff-kamp i Parken. 

På sambabold.dk giver vi karakterer til spillere og trænere på udvalgte kampe. Vi giver karakterer efter følgende skala:

UB: Uden for bedømmelse.
1-2: Den håbløse præstation, hvor der stort set ikke blev sat en fod rigtig.
3-4: En præstation under middel. Tingene lykkedes ikke helt for spilleren.
5-6: En præstation på det jævne uden nævneværdige fejl. Modsat har spilleren så heller ikke leveret noget ekstraordinært.
7-8: En god præstation med afgørende aktioner og minimale fejl.
9-10: Præstationen i absolut verdensklasse. Næsten alt lykkedes for spilleren, og han havde flere kampafgørende aktioner.

Kasper Schmeichel – 6: Man kan ikke tillade sig at klandre vores sidsteskanse for noget i dag. Han var chanceløs ved begge mål, og han havde en imponerende redning halvvejs i første halvleg.

Lars Jacobsen – 5: Man ved ofte, hvad man får med Lars Jacobsen. En erfaren og defensivt velfunderet back, der træffer de sikre beslutninger. I dag havde han dog problemer at slås med defensivt, og han kom stort set ikke med frem i overlappene i anden halvleg, hvor der var allermest behov for det. Ofte blev Yussuf Poulsen og Højbjerg isoleret på kanten og manglede den tidligere FCK-anførers opbakning.

Simon Kjær – 5: Kjær havde store problemer med Zlatan Ibrahimovic, og det blev også straffet ved 1-0-scoringen, hvor han lod den svenske verdenssttjerne slippe fri af sin markering.

Daniel Agger – 6: Landsholdskaptajnen forsøgte at tage initiativ med bolden flere gange, men det bliver ikke til mere end en middel karakter, fordi han simpelthen ikke fandt makkerskabet med forsvarskollegaerne i de afgørende situationer.

Riza Durmisi – 6: Brøndby-backen steppede op efter en skidt præstation på Friends Arena i lørdags. Han havde stadig sine defensive problemer undervejs i kampen, men til gengæld var han en stor trussel offensivt med gode løb, direkte udfordringer og til tider indlæg med millimeterpræcision.

Thomas Delaney – 8: Det blev kun til 45 minutter, men det var en stærkt spillende Delaney med stort overskud og et gåpåmod, der sjældent er set større. Satte sig fra første fløjt igennem på midten og gik ind i samtlige dueller. En spiller i sit livs form.

Pierre Emile Højbjerg – 7: Højbjerg havde som altid hjertet med i alt, han foretog sig, og der var tegninger til noget rigtig godt flere gange i løbet af kampen, men det manglede ligesom det sidste, hvilket nok også skyldes den manglende kampform. Han gik dog hårdt ind i alle dueller

Christian Eriksen – 5Det spillede aldrig rigtigt for den dynamiske kreatør. Der manglede i de afgørende situationer det sidste touch. Når man kender Eriksens topniveau fra Premier League, er det en skuffelse ikke at kunne levere mere i sådanne kampe. De store spillere leverer i de store kampe. Det levede Danmarks 10’er desværre ikke op til.

Yussuf Poulsen – 7: Han var flyvende i de første 20-25 minutter og satte Sveriges Pierre Bengtsson på en hård prøve. Vandt samtlige dueller og var en trussel i feltet. Kronede også værket med en flot hovedstødsscoring. Mangler lige noget finmotorik og teknik i de små områder, før han bliver en stor profil på landsholdet.

Nicolai Jørgensen – 6: FCK-profilen prøvede og prøvede, men der manglende det sidste, ligesom det gjorde sig gældende for de fleste af hans landsholdskammerater. Jørgensen ville gerne udfordre og kombinere, men han havde svært ved at finde åbningerne til afslutningsmuligheder.

Nicklas Bendtner – 3: Man blev til tider helt i tvivl om, hvorvidt Bendtner overhovedet var med i kampen. Han var stort set usynlig i den time, han fik, og han missede fælt på den ene chance, der tilfaldt ham. Ganske enkelt ikke godt nok. Udskiftningen af ham var helt på sin plads.

Indskiftninger: 

Michael Krohn-Dehli – 5: Han fik anden halvleg som afløser for en skadet Thomas Delaney, og den erfarne midtbanespiller havde svært ved at udfylde skoene fra den sprudlende FCK’er. Det var en anden type spiller, landsholdet fik på banen. Egentlig en type, der passede godt på den ‘game plan’, Danmark havde for anden halvleg, men Krohn-Dehli ramte bare ikke niveauet, hvilket han egentlig ikke har formået gennem hele denne kvalifikation. Han mangler fysisk råstyrke og fart i benene.

Morten ‘Duncan’ Rasmussen – 6: Erstattede en tam Nicklas Bendtner efter en time og lagde fra start stor energi i tingene. Udgjorde en langt større trussel, end Bendtner formåede, men det blev aldrig farligt for alvor. Han manglede ganske enkelt større støtte og flere bolde at arbejde med.

Jannik Vestergaard – 6: Han kom ind, da tingene så allermest sort ud, men han nettede i overtiden og bragte et lille håb ind i danskernes hjerter, der dog et par minutter senere atter blev slukket, da Martin Atkinson blæste af i Parken. Vestergaard havde hjertet med og lagde stor energi i tingene, hvilket også smittede af på holdkammeraterne, selvom håbet stort set var slukket, da Zlatan sendte bolden ind til 2-0 efter et veludført frispark.

INGEN KOMMENTARER