Karakterbog: Everton – Manchester United

Karakterbog: Everton – Manchester United

1489
0
DEL

Sambabold.dk giver dig en karakterbog fra kampen på Goodison Park lørdag eftermiddag mellem Everton og Manchester United.

På sambabold.dk vil vi give karakterer til spillere og trænere på udvalgte kampe. Vi giver karakterer efter følgende skala:

UB: Uden for bedømmelse.
1-2: Den håbløse præstation, hvor der stort set ikke blev sat en fod rigtig.
3-4: En præstation under middel. Tingene lykkedes ikke helt for spilleren.
5-6: En præstation på det jævne uden nævneværdige fejl. Modsat har spilleren så heller ikke leveret noget ekstraordinært.
7-8: En god præstation med afgørende aktioner og minimale fejl.
9-10: Præstationen i absolut verdensklasse. Næsten alt lykkedes for spilleren, og han havde flere kampafgørende aktioner.

Husk også at læse kampreferatet.

Everton: 

Howard – 6: Det var ikke amerikanerens skyld, at der gik tre mål ind bag ham i dag. En del af skylden kan han tørre af på spillerne foran ham. Han var relativt chanceløs ved alle situationerne, men omvendt udmærkede han sig heller ikke synderligt, og det er årsagen til, at det bliver til en middel karakter til Everton-keeperen.

Coleman – 7: Coleman er en notorisk trussel, og så er hans arbejdsom som få. Defensivt som offensivt. Han var lidt et offer for, at de øvrige spillere i forsvaret spillede under vanligt niveau, for wingbacken spillede faktisk en ganske fornuftig kamp. En række kvalificerede indlæg blev også sendt afsted fra hans højreside.

Jagielka – 5: En forfærdelig fejl ved målet til 0-3. Det må forsvarsgeneralen vist tage på sin kappe. Jagielka vil nok gerne glemme denne dag hurtigst muligt. Der var ikke ret meget at skrive hjem om, og han gjorde bestemt ikke sine medspillere bedre i dag.

Stones – 6: Han havde et par afgørende clearinger, og han spiller med den fandenivoldskhed, som det engelske pumlikum elsker – også når der er modgang, og tingene ser sort ud. Cadeau for det til den unge englænder.

Galloway – 6: Den unge back havde nok at se til i dag, men han lavede som sådan ikke de store fejl. Han var blot overmatchet i nogle situationer. Han forsøgte sig offensivt, men kom ikke til meget.

McCarthy – 5: Han havde sine problemer og fik ikke sat sit præg. Timingen i presspillet, som han blandt andet skal være med til at orkestrere, sad ikke i skabet. De blev overmatchet centralt og løb mange meter i perioder uden at røre bolden.

Barry – 6: Den rutinerede styrmand fik ligesom makkeren McCarthy ikke sat sit præg på kampen, og når de fik lagt et længerevarende pres mod Manchester United-målet var Barry heller ikke dygtig nok til at få sat tempo og variationer i spillet.

Lennon – 6: Lennon søgte nogle gode positioner og gav den gas på højrefløjen, men der kom ikke meget ud af angstrengelserne, og derfor får den tidligere Tottenham-stjerne ikke mere end en karakter, der ligger til det jævne.

Naismith – 4: Han bruges tit som Evertons super-sub, men der var ikke meget gavn ved at have ham inde på midtbanen i dag. Han blev alt for ofte isoleret centralt og jagtede forgæves boldholderen fra udeholdet. Når han endelig fik den på fødderne, var det teknisk under niveau. Det var formentlig også en af årsagerne til, at han blev flået ud i pausen.

Barkley – 6: Barkleys talent er åbenlyst, og selvom der ofte er for langt mellem snapsene, så leverede den engelske midtbanespiller faktisk en præstation på det jævne i dag. Han var en af få Everton-spillere, der formåede at sætte sig igennem og skabe noget. En udmærket præstation i en svær kamp.

Lukaku – 6: Han skabte til tider stor usikkerhed i Manchester United-forsvaret, hvor både Smalling, Rojo og Jones havde problemer med at holde styr på ham. Belgieren brugte dog alt for meget tid på at brokke sig frem for at koncentrere sig om spillet. Lukaku kom til et par ganske udmærkede forsøg, og han var den eneste reelle trussel i feltet for Everton i dag.

Indskiftninger:

Koné – 6: Noget måtte ske i pausen, og derfor valgte Roberto Martinez at sende Koné på banen, og det havde faktisk også den ønskede effekt i løbet af de første 10-15 minutter af anden halvleg, indtil Rooney så scorede. Derefter mistede Everton modet, og Konés indflydelse var minimal. Han forsøgte sig hårdt, men kom ikke til meget.

Deulofeu – 6: Spanieren fik 20 minutter på banen og gjorde ikke nogen reel forskel. Han faldt dog udmærket ind i spillet og var med til at presse United en smule, men mere end et godkendt indhop bliver det ikke til for Deulofeu i denne omgang.

Manchester United: 

Louis van Gaal – 8: Manchester United-manageren formåede at sætte sine spillere op til kampen og fik lavet de nødvendige justeringer undervejs i kampen, når Everton-mandskabet forsøgte at gøre det til et slagsmål med mange dueller og aggressive løb. At tage til Goodison Park og få et 0-3-resultat med hjem er forrygende godt gået.

De Gea – 8: Det spanske bolværk stod endnu engang en fantastisk flot kamp for Manchester United, og han reddede kastanjerne ud af ilden flere gange, da det brændte på, når Everton i perioder fik presset ‘De Røde Djævle’ ned i eget felt.

Darmian – 7: Den 25-årige back leverede endnu engang en helhjertet indsats i den røde trøje, og selvom han lavede nogle fejlafleveringer, så er der ikke meget at sætte på italienernes præstation. Bundsolidt af Darmian, som det i øvrigt har været gennem hele sæsonen indtil nu.

Smalling – 8: Chris Smalling havde sammen med Phil Jones lidt problemer undervejs med Evertons brølstærke Romelu Lukaku, men i sidste ende afholdte de den tidligere Chelsea-spiller fra at score. Smalling er en leder på banen, han tager ansvar og går forrest – også når det gør ondt og spidser til.

Jones – 7: Med minimal kampform er det flot at gå ind og levere en sådan indsats. Jones sparede rigtig fint med forsvarskollegaen Smalling, og de fik i fællesskab stabiliseret defensiven.

Rojo – 7: Argentineren var stærk frem ad banen og var initiativrig, fik en assist og kæmpede hårdt. Han havde dog lidt problemer med Romelu Lukaku undervejs, hvilket også kostede et gult kort.

Schweinsteiger – 8: Bastian Schweinsteiger er for alvor ved at komme i form, og han havde godt styr på den centrale midtbane, hvor han i fællesskab med Schneiderlin og Ander Herrera fik kørt bolden godt rundt i et raskt tempo. Vi mangler dog at se det allerbedste fra tyskeren, men det kommer utvivlsomt med tiden, når han har fået flere kampe i benene.

Schneiderlin – 8: Franskmanden var god og pasningssikker. Selvom han endnu ikke har udmærket sig som Manchester United-spiller, så er det bundsolidt arbejde, han leverer.

Mata – 7: Han spillede en rigtig flot første halvleg i momenter og fik også drevet lidt gæk med Everton-forsvaret sammen med blandt andre Herrera. Blev taget ud i pausen,

Herrera – 9: Herrera var virkelig outstanding i dag. Fortrinlig præstation af den letbenede spanier. Han var her og der og alle vegne. Stærk på bolden og turde sætte den på spil. En assist og et fremragende mål trækker virkelig også op. Louis van Gaal kan næppe undlade at se hans vej, når midtbanepladserne fremover skal besættes.

Rooney – 8: Det var en lettelsens dag for Wayne Rooney. Han startede lidt nervøst ud og fik ikke afsluttet på en ellers rigtig god mulighed. Hans mål i anden halvleg var super vigtigt for kaptajnens selvtillid. Det første mål på udebane i 11 måneder i Premier League. Det siger det hele. Han virkede også mere fit end i tidligere kampe og fik tilspillet sig en del muligheder.

Martial: – 7: Den franske teenagesensation har fået en forrygende start på tilværelsen i Premier League, men dagens præstation på Goodison Park er ikke en af dem, han vil huske tilbage på om nogle år. Han arbejdede hårdt og kom også til nogle løse chancer, men han var ret fastlåst, når han havde sit udgangspunkt i venstresiden overfor en meget velspillende Seamus Coleman.

Indskiftninger: 

Lingard – 6: Lingard var ivrig efter at komme ind og vise sit værd, og han leverede også en ganske udmærket indsats fra anden halvlegs start. Stærk i sine løb og kunne følge med, selvom tempoet i perioder var højt.

Carrick – 6: Som altid udførte Michael Carrick sit job på den centrale midtbane. Han fik under 20 minutter som afløser for Schweinsteiger, men faldt med det samme ind i spillet og var med til at køre den stensikre sejr i hus.

Fellaini – UB

INGEN KOMMENTARER