Karakterbog: F.C. København – Viborg FF

Karakterbog: F.C. København – Viborg FF

1725
0
DEL

Sambabold.dk har fældet dom over præstationerne hos henholdsvis F.C. Københavns spillere og Viborgs ditto. 

På sambabold.dk giver vi karakterer til spillere og trænere på udvalgte kampe. Vi giver karakterer efter følgende skala:

UB: Uden for bedømmelse.
1-2: Den håbløse præstation, hvor der stort set ikke blev sat en fod rigtig.
3-4: En præstation under middel. Tingene lykkedes ikke helt for spilleren.
5-6: En præstation på det jævne uden nævneværdige fejl. Modsat har spilleren så heller ikke leveret noget ekstraordinært.
7-8: En god præstation med afgørende aktioner og minimale fejl.
9-10: Præstationen i absolut verdensklasse. Næsten alt lykkedes for spilleren, og han havde flere kampafgørende aktioner.

F.C. København 

Stephan Andersen – 7: Københavnernes målvogter var der, når der var brug for ham. Få minutter inde i opgøret leverede han en særdeles flot parade, da Jeppe Curth trykkede af. Man kunne som sædvanligvis regne med Stephan Andersen, som altså får en karakter, der er over middel.

Peter Ankersen – 5Vi ved, hvad han kan. Det så vi i Esbjerg-tiden, men i F.C. København har Ankersen endnu ikke fået det helt til at spille. Hans spidskompetencer ligger især frem ad banen, men det var begrænset, hvad han kom til at indlæg via overlap. En middel præstation fra FCK-backen, der også blev udskiftet med et kvarter igen.

Per Nilsson – 6: Man siger, at en forsvarsspiller har leveret det bedste, han kan, hvis man ikke har lagt mærke til ham. I så fald skulle Nilsson have topkarakter, men den præmis går Sambabold.dk ikke med på. Han spillede en fornuftig kamp, men heller ikke meget mere end det. Blev også erstattet af Verbic efter 64 minutter, fordi Ståle Solbakken ville satse offensivt.

Mathias ‘Zanka’ Jørgensen – 6: Modsat sin forsvarskollega Per Nilsson var ‘Zanka’ meget iøjnefaldende, men det var nu ikke udpræget godt. Han fejltimede flere tacklinger og gik meget hårdt til Jeppe Curth, der flere gange var nede og smage græsset. Af og til var det med lidt forbudte midler, og FCK-stopperen skal nok prise sig lykkelig for ikke at være blevet noteret i dommerens sorte bog. Et gult kort havde været på sin plads. Til gengæld tog han initiativ til at føre bolden fremad banen.

Ludwig Augustinsson – 6: Han løber solen sort som sædvanlig – op og ned ad venstreflanken, men indlæggene var ikke af helt så høj kvalitet, som svenskeren normalt lægger for dagen. Han leverede dog ganske habilt defensivt og fik også kombineret fint med spillerne oppe foran, så snart han havde passeret midterlinjen.

William Kvist – 5Kvist gør ofte sit job, men i dag kunne man godt savne en lidt mere fandenivoldsk landsholdsholdsspiller, nu hvor man manglede midtbanedynamoen Thomas Delaney. Holdet var ikke ret spilstyrende, når man tænker på, at kampen foregik i Parken mod et oprykkerhold. Kvist var for langsom i sin boldbehandling.

Daniel Amartey – 6: Han gjorde sit defensive arbejde, og han turde sætte bolden på spil, men han er bare ikke ligeså god i sin boldomgang som makkeren Thomas Delaney, som virkelig var savnet i dag. Amartey gjorde det udmærket, men han er bedst, når han har et lidt mere offensivt orienteret spiller ved siden af sig, så han kan tage sig af de defensive opgaver.

Kasper Kusk – 7: Han var i momenter fænomenal, men manglede også det sidste for at blive kampafgørende, som han ellers har været i de seneste mange kampe for de danske vicemestre. Hurtig og initiativrig som altid. Indgik rigtig fint i kombinationsspillet, og han kom også frem til to-tre gode afslutninger, som på en god dag var listet ind bag keeperen. Kusk kan bestemt være sin indsats bekendt.

Youssef Toutouh – 6: Han leverede en rigtig fin første halvleg, hvor han også kom frem til et par løse chancer. Toutouh har masser gåpåmod, men i dag manglede den sidste skarphed for igen at blive kampafgørende.

Nicolai Jørgensen – 5: Når man ved, hvad Nicolai Jørgensen kan, var præstationen i dag en kæmpe skuffelse. Han var stort set usynlig i første halvleg, mens han i anden halvleg tog lidt mere initiativ og fik afdriblet et par direkte modstandere. Skarpheden manglede dog hos FCK’s 10’er, der generelt ikke kom i ret mange scoringspositioner, som han jo ellers har for vane.

Andreas Cornelius – 6: Han kæmpede som altid bragt derude og tog de slåskampe, der skulle tages. Han gjorde sig også i små rum med gode kombinationer med blandt andre Kasper Kusk. Cornelius kom frem til tre store hovedstødschancer, som alle blev headet over mål. Det er ikke godt nok for en angriber af hans kaliber, men til gengæld var han god mellem felterne og kom i flere scoringspositioner, hvilket lover godt for fremtiden. Så mangler han bare lige at få den sidste skarphed sat ind i afslutningsfasen.

Indskiftere: 

Benjamin Verbic – 6: Verbic kom ind efter 64 minutter og afløste Per Nilsson, og det var formentlig en udskiftning, som Ståle foretog for at få mere offensivt fremdrift, og det fik den norske cheftræner. Verbic var god med bolden og var direkte i sit spil, kom frem til et par afslutninger og fik sat skærende afleveringer ind bag Viborg-defensiven. Som resten af holdet manglede sloveneren dog kynisme i feltet.

Christoffer Remmer – UB

Viborg FF

Peter Friis Jensen – 8: Solid kamp af Viborg-keeperen, der fuldstændig lukkede ned for FC København. Generelt har Peter Friis’ niveau i denne sæson været højt, og det beviste han også i dag, hvor han stod i vejen, hver gang FC København var farlige. Den præstation fortjener et 8-tal.

Babajide – 7: Den største forsvarrsspiller spillede en solid kamp, og sammen emd Søren Reese udgjorde de en super god duo i Viborg-forsvaret, og det var med til at lukke ned for FC København. Et solidt 7-tal til forsvarsklippen.

Søren Reese – 9: Et lille 9-tal til Reese, der var en af Viborgs bedste i kampen, hvis ikke den bedste. Den unge forsvarsspiller var bund solid og styrede fuldstændig Viborgs forsvar sikkert gennem kampen. Flot præstation af det unge forsvarstalent, der helt sikkert har en stor fremtid foran sig.

Kristoffer Pallesen – 7: Også en god kamp af Pallesen, der formåede at lukke ned for FCKs kantspillere, og samtidig var han rigtig god i spillet fremad banen for viborgenserne. En solid indsats, der har været meget generel for Pallesens sæson.

Jonas Thorsen – 6: Egentlig en godkendt kamp af Thorsen, der dog ikke gjorde det store væsen af sig. Backen spillede en god defensiv kamp, men han smed lidt for mange bolde væk, og det trækker præstationen en smule ned. Et 6-tal er meget passende.

Jonas Kamper – 7: Gode drives og god energi af Kamper som altid, der voldte FCKs forsvar store problemer. Havde et rigtig fint indlæg til Osama Akharraz, der dog misbrugte den helt store chance. Et solidt 7-tal til Kamper.

Osama Akharraz – 7: Misbrugte et par kæmpe chancer men var generelt en af Viborgs bedre spillere. Han voldte ligeledes FCK store problemer, og han har virkelig bevist sit værd i Viborg, efter at han igen har fået chancen på højeste niveau.

Jeppe Grønning – 6: Fightede på livet løs som altid. Fik dog et gult kort i midten af 2. halvleg, der trækker præstationen gevaldigt ned. Havde dog styr på tingene inde på midtbanen, og derfor blev det også svært for FC København at komme frem til de store chancer.

Jeppe Curth – 6: Ligesom Grønning arbejdede Curth rigtig godt, men han kom ikke frem til det store, og derfor kan karakteren til angriberen ikke blive højere. Men som altid var han en af Viborgs mest fightende spillere, og det trækker trods alt præstationen op.

Lukas Lerager – 7: Endnu engang en god præstation af Lerager, der i denne sæson har bevist, at han har niveauet til Superligaen. Han var farlig et par gange og havde et par gode aktioner i det offensive. I det defensive, var han også nogenlunde og kom med hjem og forsvarede, når det var nødvendigt.

Serge Deblé – 6: Den lynhurtige angriber voldte FCK en smule problemer med sin store accelerationer og sine gode driblinger. Han kom dog ikke frem til de helt store chancer, og derfor kan han ikke få højere end et pænt 6-tal.

Indskiftere:

Sebastian Andersen – 7: Rigtig rigtig godt indhop af Andersen, der kom ind med god og fornyet energi til Viborg-holdet og han kom frem til et par store chancer trods kun et kvarters spilletid. Rigtig god indsats, og det fortjener et 7-tal.

Marcel Rømer – UB

Christian Sivebæk – UB

 

INGEN KOMMENTARER