100-dages-status for japanerne i Bundesligaen

100-dages-status for japanerne i Bundesligaen

1021
0
DEL

Før i tiden var det en offentlig hemmelighed, at de japanske spillere i Bundesligaen kun var i deres respektive klubber af pengemæssige årsager. Når en Bundesliga-klub før i tiden hentede en japaner til klubben var det kun sjældent på baggrund af hans kvaliteter med en fodbold. Den hovedsagelige grund var, at man ønskede at etablere et marked for fodboldtrøjer i Asien, hvilket flere klubber nød godt af. Nu er historien imidlertid en anden.

Kvaliteten hos de japanske spillere er forbedret og nu har de ligefrem udviklet sig til en magtfaktor i ligaen. Her 100 dage inde i sæsonen vil vi forsøge at stille skarpt på japanerne i Bundesligaen indtil videre.

Shinji Kagawa:

Shinji Kagawa, der spiller i Dortmund, er uden tvivl den største japanske fodboldspiller i Bundesligaen, hvis ikke i hele verden, lige nu. Han er i storform. Kagawa har startet inde i alle Dortmunds 12 kampe indtil videre i denne sæson. Han har således også suppleret med tre mål og seks assists. Det seneste mål kom i derbyet mod Schalke forrige søndag. Her steg den lille japaner til vejrs og startede således målfesten med et meget sjældent hovedstødsmål fra hans side. Derbyet endte i øvrigt 3-2 til Dortmund. Den mest bemærkelsesværdige kamp, hvad angår assists, var Dortmunds 5-1-sejr over Augsburg, hvor Kagawa stod for tre af oplæggene.

Yoshinori Muto:

Den nye fan-favorit i Mainz 05 hedder Yoshhinori Muto. Han har scoret næstflest mål for klubben. Hele seks af slagsen er det blevet til i sæsonens første 12 kampe, hvilket vil sige et mål i hver anden kamp, hvis man altså ser på gennemsnittet. Det nok mest bemærkelsesværdige ved Muto er, at han faktisk har scoret fem af sine seks mål denne sæson i løbet af to kampe. Den første kamp, hvor den 23-årige japanske angriber for alvor kom på tavlen, var i 3. spillerunde. Her sejrede Mainz 05 3-0 på hjemmebane imod Hannover 96. Her stod Muto for to af målene. Muto fik derudover sit første hat-trick i Bundesligaen da Mainz 05 spillede 3-3 på udebane mod Augsburg. Her stod Muto som sagt for alle tre mål, der sikrede Mainz 05 et enkelt point. Mutos sidste mål kom i hus mod Werder Bremen. Udover den ganske imponerende målhøst, har Muto også stået for fire assists i denne sæson.

Hiroshi Kiyotake:

Kiyotake, der til dagligt slår folderne i Hannover 96, fik starten på sæsonen ødelagt af skadesproblemer. Nu er den erfarne Bundesliga-japaner og playmaker dog tilbage for fuld kraft. Han har været en af de store grunde til, at Hannover gik til landsholdspause over nedrykningsstregen. Starten på sæsonen var så godt som katastrofal for det nordtyske mandskab. Da Kiyotake kom tilbage fra sin skade skete der dog ting og sager. Han startede med at score klubbens eneste mål, da Hannover gæstede Wolfsburg og ganske overraskende kunne tage et enkelt point med hjem. Ugen efter indtog han så oplæggerens rolle og satte Salif Sane i scene til at score kampens eneste mål, da Mainz vandt 1-0 over Werder Bremen i egen hule. Hannovers første sejr kom på udebane i nord-derbyet mod Hamburger SV. Her vandt Hannover 2-1 og med et mål og en assist var Kiyotake endnu engang kampens store oplevelse.

Makoto Hasabe:

Hasabe har vist sig at være en ren velsignelse for Frankfurt-cheftræneren Armin Veh. Den erfarne Bundesliga-spiller, der også er anfører på det japanske landshold, har både gjort nytte i højre side af midtbanen samt på højre back i løbet af denne sæson. Hans kvaliteter som leder, evne til at placere sig og konsekvente tilgang til spillet har tjent Frankfurts forsvar godt. Eintract Frankfurt er ubesejret i tre kampe. I de senste to kampe har mandskabet fra Frankfurt tilmed formået at holde målet rent. I forrige spillerunde blev det således til et flot 0-0-resultat mod de forsvarende mestre fra Bayern München.

Yuya Osako:

Selvom han ikke har fundet vej til netmaskerne siden 1. spillerunde, så er Yuya Osako uden tvivl i høj kurs hos Peter Stöger, der er cheftræner for 1. FC Köln. Osako gik glip af 2. og 3. spillerunde på grund af skader. Han har dog optrådt i hver eneste kamp siden da. Hans intelligente løb og imponerende arbejdsindsats har været en markant del af Kölns succesoplevelser i denne sæson. Mandskabet fra Köln er således kun et enkelt point fra den plads, der giver adgang til europæisk fodbold. Hans store indsats på banen, og det faktum at Osako fungerer som en god partner for holdets topscorer Anthony Modeste, er også med til at dække over japanerens egen uheldighed foran målet.

INGEN KOMMENTARER