Avis afslører: Tyskland bestak sig til VM-værtskab

Avis afslører: Tyskland bestak sig til VM-værtskab

1193
0
DEL

Ifølge den tyske avis Der Spiegel bestak Tyskland sig til sit VM-værtskab i 2006. 

FIFA’s glansbillede krakelerer for tiden. Skeletterne vælter ud af skabet, og nu kan endnu en skandale være afsløret.

Således afslører den tyske avis Der Spiegel, at Tyskland bestak fire asiatiske FIFA-repræsentanter med millioner af euro, for at de skulle pege på dem som værtsnation til VM 2006.

Avisen skriver endvidere, at den tidligere topchef hos Adidas, Robert Louis-Dreyfus, som desuden er det tyske landsholds tøjsponsor, i år 2000 lånte tyske repræsentanter det, der i dag vil svare til 13 millioner tyske mark – svarende til næsten 50 millioner kroner – således at de kunne bestikke de fire asiater til at stemme på Tyskland som værtsnation til verdensmesterskabet 2006.

Da pengene så skulle retur til den daværende Adidas-topchef Robert Louis-Dreyfus, hjalp FIFA angiveligt med at skjule beløbet. Det gjorde de ved at overføre penge til verdensforbundet, som de skjulte som en finansiering af en åbningsbegivenhed i FIFA-regi. Åbningsbegivenheden blev dog senere aflyst, og derefter kunne man give pengene tilbage til Adidas-topchefen, som havde lånt dem pengene.

Efter at anklagerne er kommet frem, har det tyske fodboldforbund DFB afvist, at historien har hold i virkeligheden. DFB har angiveligt selv gransket i sagen, og de påstår, at der ikke er beviser, der peger i retning af, at de fire asiatiske stemmer skulle være købt.

INGEN KOMMENTARER