Bedst tænkelige afsked for Raul

Bedst tænkelige afsked for Raul

843
0
DEL

Den tidligere spanske landsholdsspiller Raul, som man vist godt kan kalde en legende uden at tage munden for fuld, spillede i går aftes sin sidste kamp som professionel fodboldspiller.

New York Cosmos, hvor Raul altså spillede sine sidste minutter som professionel fodboldspiller, vandt i går aftes NASL-titlen for næsen af modstanderne fra Ottawa Fury.

Finalen fandt ikke sted i de glamourøse omgivelser, Raul ellers tidligere har færdet sig i. Derimod kom New York Cosmos’ titel i hus, i en forstad til New York. Langt fra det glamourøse Manhatten og endnu længere fra de store stadions i Europa, hvor Raul tidligere i karrieren har brillieret med sin evne til at score mål på samlebånd.

Gårsdagens titel var nummer 22 i rækken for Raul, der har spillet professionel fodbold i 21 år, hvilket altså vil sige over et trofæ om året i gennemsnit. Hvis det ikke skulle være imponerende nok, så er størstedelen af Rauls andre trofæer blevet til virkelighed i nogle af verdens sværeste og mest prestigefyldte ligaer.

– Jeg er glad. For at være ærlig, så er jeg også en anelse ked af det. Nu begynder en ny æra, sagde Raul til pressekonferencen efter kampen.

Der blev tilmed sat rekord, hvad angår antallet af tilskuere. 10.166 mennesker havde fundet vej til hjemmebanen for New York Cosmos. Mange af tilskuerne, både iklædt Cosmos-trøjer og Real Madrid-trøjer, havde medbragt bannere, der skulle ære Raul og forsøge at sætte et værdigt punktum for hans glorværdige karriere. Blandt de mere prominente gæster til kampen var også den tidligere italienske stjernespiller Alessandro Nesta, der nu er cheftræner for NASL-mandskabet Miami FC.

I kølvandet på gårsdagens kamp, er det altså nu slut for den nu 39-årige Raul. Han opnåede superstjerne-status i løbet af sine 16 år i Real Madrid, hvor han vandt seks La Liga mesterskaber, tre Champions League titler og fire spanske Super Cups før han dragede til Schalke 04 i Bundesligaen, Al-Sadd Sports Club i Qatar og altså New York Cosmos.

INGEN KOMMENTARER