Bland-selv-bord: Disse stjernespillere er klubløse

Bland-selv-bord: Disse stjernespillere er klubløse

600
0
DEL
Brazil's Atletico Mineiro's Ronaldinho celebrates his team's victory over Argentina's Newell's Old Boys at the end of a Copa Libertadores semifinal soccer match in Belo Horizonte, Brazil, early Thursday, July 11, 2013. Atletico Mineiro qualified for the Copa Libertadores final against Paraguay's Olimpia. (AP Photo/Bruno Magalhaes)

Transfervinduet er smækket i, men det er stadig muligt at hente klubløse spillere på frie transfers. Sambabold.dk har her fundet nogle store navne, der netop nu, står uden kontrakt.

Januars transfervindue havde deadline ved midnatstid i mandags. Når et transfervindue lukker ved de fleste spillere, hvilken klub de skal spille for i de kommende måneder eller år. Men de spillere, der er klubløse, kan fortsætte med at forhandle og lede efter nye arbejdsgivere.

Sambabold.dk har her set på nogle spillere, der stadig er på udkig efter en ny klub. Erfaring er der meget af, men somme tider er det erfaringen, der vinder fodboldkampe. Der er nogle erfarende og store navne på listen, og måske overrasker nogle af navnene dig.

Robinho, Brasilien, 32 år

Robinho, Alan

Han er noteret for 99 kampe i den gule brasilianske landsholdstrøje. Robinho har en fortid i storklubber som Manchester City, AC Milan og Real Madrid. Hans karriere begyndte i brasilianske Santos, hvorefter han har repræsenteret tidligere nævnte klubber, inden hans seneste kontrakt med kinesiske Guangzhou Evergrande nu er udløbet. Den brasilianske angriber er en verdenskendt fodboldspiller, og han lader sig også betales som én. Han er nu på udkig efter et nyt fodboldeventyr, men de nye arbejdsgivere må finde den store pengepung frem, hvis de vil erhverve sig denne brasilianske fodboldskønhed.

Leandro Damiâo, Brasilien, 26 år

Fodboldlandskamp på Imtech Arena i Hamborg: Danmark - Brasilien. Danmarks Simon Kjær og Brasiliens Leandro Damiao.

Den brasilianske angriber er noteret for tre mål i 17 landskampe. Han var tæt på et skifte til italienske Napoli tilbage i sommeren 2013, men skiftet smuldrede, og den italienske storklub hentede efterfølgende Gonzalo Higuaín i Real Madrid. Damiâo har kæmpet længe for at komme fri fra sin kontrakt i Santos, da han øjnede et muligt skifte til Real Betis i januar transfervinduet, men da han endelig kom fri fra kontrakten, havde Betis mistet sin interesse for brasilianeren. Han er med fodboldøjne i sin bedste alder, og er ovenikøbet gratis.

Ronaldinho, Brasilien, 35 år

FC Barcelona's forward Ronaldinho (10) controls the ball as Mexico's Club America defender Jose Antonio Castro (3) looks on during their semi-final match in the FIFA Club World Cup in Yokohama, near Tokyo, Thursday, Dec. 14, 2006. FC Barcelona won 4-0. (AP Photo/Itsuo Inouye)
 

Nok det største navn på listen. Han er ved at nå til karrierens efterår, men når man besidder så eminent teknisk fodarbejde, så kan et sidste eventyr måske være på tale. Ronaldinho blev opdaget i brasilianske Grêmio. Han drog derefter til Paris Saint Germain, indtil han skrev kontrakt med spanske FC Barcelona. Det er hans stortid i Barcelona, at folk kender ham for. Han nåede 70 mål og 175 kampe for den catalanske storklub. Barcelona-legenden var dog lidt for glad for de sambafester, der ikke foregik på fodboldbanen, og hans karriere er siden gået nedad bakke. Men nu er den storsmilende brasilianske teknikker gratis på markedet.

Georgios Samaras, Grækenland, 30 år

Celtic's Georgios Samaras (left) breaks away from Rangers' Madjid Bougherra (right) during their Scottish Premier League soccer match at Ibrox Stadium in Glasgow, Scotland, Sunday, Jan. 2 2011. (AP Photo/Chris Clark)

Den langhårede græker er en erfaren angriber. Hans kontrakt med West Bromwich Albion er netop udløbet, og det blev også kun til fem optrædener i den engelske klub. Tidligere har han spillet i Manchester City, skotske Celtic og senest var han lejet ud til saudiske Al Hilal. En på mange måde undervurderet angriber, der nu kan hentes gratis. Han har 442 seniorkampe på sit CV, hvor han har scoret 118 mål. Hvoraf 74 af dem scorede han i sin storhedstid i sine syv sæsoner hos Celtic.

Emmanuel Eboué, Elfenbenskysten, 32 år

Galatasaray's Emmanuel Eboue´, left, fights for the ball with Real Madrid's Fa´bio Coentra~oduring a Champions League quarterfinal soccer match at Ali Sami Yen Spor Kompleksi in Istanbul, Turkey, Tuesday, April 9, 2013. (AP Photo/Thanassis Stavrakis)

Han er mest kendt for sin tid i Arsenal, hvor det blev til syv sæsoner, inden han skiftede til tyrkiske Galatasaray. Højrebacken er noteret for 79 landskampe for Elfenbenskysten, og har på trods af alderen stadig et par år i støvlerne. Galatasaray kan ikke længere bruge Eboué, og han kan nu hentes kvit og frit.

Niko Kranjcar, Kroatien, 31 år

Tottenham Hotspur's Niko Kranjcar celebrates scoring against Sunderland during the English Premier League soccer match at the Stadium of Light, Sunderland, England, Saturday Feb. 12, 2011. Tottenham won the match 2-1. (AP Photo/PA, Anna Gowthorpe) UNITED KINGDOM OUT NO SALES NO ARCHIVE - NO INTERNET/MOBILE USAGE WITHOUT FAPL LICENCE - SEE IPTC SPECIAL INSTRUCTIONS FIELD FOR DETAILS

Den kroatiske midtbanekreatør har spillet 81 landskampe, og har tidligere repræsenteret Tottenham, Portsmouth, Dinamo Zagreb, Dynamo Kiev og senest har han været udlejet til Queens Park Rangers. Hvis man er interesseret i en dygtig kreatør på midtbanen, så er Niko Kranjcar en rigtig god kandidat, og han har endda et prisskilt på 0 kr.

John Arne Riise, Norge, 35 år

Det norske fodboldlandshold træner i Parken før kampen mod Danmark. John Arne Riise.

Normanden er kendt for sit venstreben og sin tid i engelske Liverpool. Han står nu uden klub efter hans kontrakt med indiske Delhi Dynamos er udløbet. Han er en venstreback med erfaring og 110 landskampe for Norge på CV’et. Den norske legende var med i Champions League finalen tilbage i 2005, hvor han sammen med Steven Gerrard og resten af Liverpool-holdet gennemførte et af de vildeste comebacks efter at være nede med 0-3 mod AC Milan efter første halvleg. I anden halvleg udlignede Xabi Alonso til 3-3 efter, at Steven Gerrard og Vladimir Smicer havde scoret to tidlige mål i anden halvleg. Liverpool vandt i straffesparkskonkurrencen, og John Arne Riise kan derfor kalde sig tidligere Champions League vinder.

Demy de Zeeuw, Holland, 32 år

Demy de Zeeuw of Ajax, right, celebrates his goal against AJ Auxerre with teammate Gregory van der Wiel, during the first round group G Champions League soccer match at the Arena stadium in Amsterdam, The Netherlands, Tuesday Oct. 19, 2010. (AP Photo/Bas Czerwinski)

Vi slutter af med et fokus på den hollandske midtbanespiller, Demy de Zeeuw. Tilbage i sommers blev han sat i forbindelse med danske Brøndby IF, men transferen blev ikke gennemført. Han har repræsenteret store klubber som Ajax, Spartak Moskva og Anderlecht, men er nu på fri fod. Mon den danske klub fra vestegnen kunne genfinde interessen for hollænderen, der er noteret for 27 landskampe, nu når han er gratis?

Læs også: Top 10: De bedst betalte trænere i verden

INGEN KOMMENTARER