Brøndby tager næste skridt i talentudviklingen

Brøndby tager næste skridt i talentudviklingen

1146
0
DEL

Brøndby IF’s talentprogram, Masterclass, skal fra det nye år gennemgå en række rokader og strukturændringer, for at fremme klubbens egen talentudvikling. 

Brøndby har i mange år været kendt for deres dygtige arbejde med unge fodboldspillere, og deres evne til at opfostre dygtige fodboldtalenter.

I bestræbelserne på at blive endnu bedre til ovenstående, vælger klubben fra det nye år at lave en række ændringer og rokader i klubbens ungdomsafdeling, Masterclass. Det skriver klubben på deres officielle hjemmeside.

Rokaderne betyder, at U-13 og U-14 holdet kommer til at køre med et rotationsprincip hos trænerne. Det betyder, at træneren følger U-13 holdet til de er færdige som U-14 hold, for derefter at blive U-13 træner igen for en ny årgang. Ligeledes vil U-9 og U-12 drengene i Brøndby få tilknyttet en såkaldt U+ træner til deres hold.

Brøndbys sportsdirektør, Troels Bech, forklarer følgende om ændringerne i Masterclass:

– Hos Brøndby IF går vi hele tiden efter at løfte os sportsligt, da vi ønsker at spille med i toppen af dansk fodbold år efter år. Præmissen for, at dette lykkes, er vores talentarbejde, da det er herfra, at byggeklodserne for fremtidens succes skal bygges. Masterclass og U-talentafdelingen har på halvandet år allerede sat sine tydelige aftryk på talentarbejdet i Brøndby og har nået et højt fagligt og organisatorisk niveau, siger Troels Bech til Brøndbys hjemmeside.

– Vi ønsker nu at tage næste skridt, og vi laver derfor en naturlig omstrukturering i form af en profilændring og strukturændring i ungdomssegmentet. Vi skal nemlig blive endnu stærkere på de yngre aldersgruppers individuelle udviklingsstadier, både fodboldfagligt og pædagogisk.

Også klubbens U-17 hold får ny træner. Det er Superliga holdets førsteassistent, Albert Capellas, der skal tage sig af det hold, hvor han skal bringe sin erfaring fra spansk fodbold med til de unge gutter. Også dette skifte bliver gældende fra årsskiftet.

– Talentarbejdet er fundamentet i alle storklubber. Vi er allerede kommet langt med Masterclass, især samarbejdet mellem Superliga-truppen og Masterclass er tættere, end man før har set. Personligt glæder jeg mig derfor til at komme endnu tættere på de mange talentfulde fodboldspillere, vi har i Masterclass, siger Albert Capellas.

INGEN KOMMENTARER