Danmarksmestrene slået ud af pokalen

Danmarksmestrene slået ud af pokalen

749
0
DEL

De forsvarende Superliga-vindere FC Midtjylland blev i går slået ud af pokalturneringen af et flot kæmpende FC Roskilde-mandskab, der normalt huserer i 1. division.

Ulvene fra Herning er noget overraskende ude af DBU Pokalen efter et nederlag på 2-3 til FC Roskilde, der trak det længste strå efter forlænget spilletid.

Midtjyderne stillede bestemt ikke i stærkeste opstilling, hvilket blev straffet af sjællænderne – heriblandt den tidligere FCK- Esbjerg- og Silkeborg-profil Jesper Bech, som blev matchvinder ni minutter inde i den forlængede spilletid.

FC Roskilde kom tidligt foran, da Nikolaj Hansen sparkede en løs bold i nettet, mens Marco Larsen udlignede med et kanonskud fra kanten af feltet efter knap en halv times spil. Den tidligere FC Nordsjælland-spiller Bajram Fetai sparkede dog hjemmeholdet på 2-1, da han sendte bolden ind ved Mikkel Andersens venstre stolpe efter en times spil, men gæsteholdet fra Herning fik udlignet kort efter, da Morten “Duncan” Rasmussen fik sidste fod på bolden efter et klumpspil i Roskildes felt. I den forlængede spilletid lykkedes det så Jesper Bech at sikre sejren til de undertippede Roskilde-spillere med sin scoring.

Det var Ulvenes tredje nederlag på stribe, og det var noget, FC Roskildes træner glædede sig over:

– Det er en sensation, at vi slår de danske mestre FC Midtjylland ud. Det er da klart det største resultat i Roskildes historie. Vi er et rigtig godt spillende hold, og det var en fed sejr, sagde Anders Theil til BT.

Jess Thorup i jyde-lejren var noget mere nede på jorden i sin kommentar til klubbens hjemmeside efter kampen:

– Jeg kan sådan set ikke klage over spillernes indsats. Hatten af for det arbejde, de puttede i det, men vi ramte ikke niveauet i dag. Stor ros til Roskilde for at bringe den nødvendige energi og investere det, der skal til i sådan en kamp foran eget publikum.

På spørgsmålet, om hvorvidt nederlaget skyldtes det tætpakkede program, svarer FCM-træneren:

– Nogen har ment, at vi bare skulle ud af den her turnering hurtigst muligt for at kunne koncentrere os om Superligaen og Europa League. Men sådan har jeg det ikke. Vi tog herover for at vinde med det stærkest mulige mandskab på dagen. Nogle af dem, der skal spille lige om lidt igen, fik 120 minutter i benene i dag, men vi piver ikke over at spille kamp hver tredje, fjerde dag. Vi havde chancen, vi kom igen to gange, men vi greb den ikke.

Næste opgave for FC Midtjylland er imod Viborg på lørdag klokken 20:00.

I onsdagens anden pokalkamp lykkedes det AaB at avancere med en 2-1-sejr over Lyngby.

INGEN KOMMENTARER