Danskerløst Sevilla-hold skuffede imod Granada

Danskerløst Sevilla-hold skuffede imod Granada

1078
0
DEL

Hvis man så på eftermiddagens La Liga-kamp med danskerbriller, så var der en trist forestilling i vente. Sevillas danske spiller, Michael Krohn-Dehli, var således hverken at finde i startopstillingen eller for den sags skyld på bænken. Udover denne kedelige detalje, så var der mange interessante aspekter i kampen, som sagtens ville kunne sørge for, at man som tilskuer ikke ville komme til at kede sig. Kampen stod mellem Granada, der inden kampen var La Ligas dårligste hjemmebane hold, og Sevilla, der endnu ikke havde hentet en liga-sejr på udebane i denne sæson.

Som det næsten er sædvane i Spanien, så lagde det ellers undertippede hjemmehold, Granada, ud med et enormt presspil, der skabte røre hos Sevilla-mandskabet. Især den bomstærke og ekstremt talentfulde, nigerianske offensiv-spiller, Isaac Success, der i denne kamp, det meste af tiden, var at finde på kanten, stod som et problem for Sevilla.

I løbet af kampens første 10 minutter var det således Granada, der havde overtaget. De kom frem til nogle meget fornuftige chancer, hvorimod Sevilla tilsyneladende kun kunne finde ud af, at løbe i offside. Hele 3 kendelser blev det til for gæsterne, inden kampens første kvarter var gået.

Med hensyn til Isaac Success, der i øvrigt fylder 20 den 7. januar, så var det næsten skæbnebestemt, at han skulle bringe hjemmeholdet foran, hvilket var præcist, hvad han gjorde efter 17 minutters spil. Han kom først til en ripost, som var et resultat af svagt målmandsspil. Ruben Rochina sendte således et kraftfuldt langskud af sted, som Sergio Rico i Sevilla-målet, hverken formåede at gribe eller ekspedere væk. Han boksede den i stedet ud i fødderne på Success, der ubesværet kunne prikke bolden ind.

Sevilla var et hold i store problemer. De formåede således at formøble afleveringer, der ellers så ganske simple ud og derfor smide bolden væk gang efter gang.

Den helt store oplevelse, med første halvdel af første halvleg spillet, var kampens hidtil eneste målscorer, Isaac Success. Han spillede ikke alene glimrende fodbold, men formåede også at være alt andet en egoistisk, hvilket kom til udtryk efter godt 20 minutters spil, hvor den nigerianske kant-spiller havde alle muligheder for at sparke på mål, men i stedet valgte at forsøge med en frispilning.

Efter 37 minutter kom gæsterne, der på ingen måde var forhåndsfavoritter til opgøret, yderligere foran. Denne gang var der også tale om en målscorer i sine teenageår. Her var der tale om den kun 18-årige venezuelaner Aldalberto Penaranda, der efter en flot solotur og en stor brøler af den ellers kvalitetsfyldte, polske midtbanegeneral, Grzegorz Krychowiak, kunne bringe Granada foran 2-0.

I gennem stort set hele første halvleg, så var det hjemmeholdet, der var dominerende. Set med neutrale briller, så var 2-0 resultatet dermed yderst fortjent. Især takket være Isaac Success og altså den purunge Aldalberto Penaranda. En spiller som Granada-holdet ikke kunne takke for specielt meget. For det første så forspildte han en chance for at bringe Granada yderligere foran. Efter en katastrofal og ubestemmelig aflevering, der mest af alt mindede om en dårlig afslutning, formøblede han altså førnævnte chance.

I de absolut sidste sekunder af første halvlegs et minut lange tillægstid blev der pustet endnu mere spænding, for slet ikke at snakke om nyt liv, i kampen. Her viste Fernando Llorente en af sine store kvaliteter på fodboldbanen. Han headede således en superb aflevering fra Kevin Gamerio videre til Victor Vitolo, der nærmest bare skulle føle bolden ind over målstregen.

Ved anden halvlegs start var det tydeligt, at Sevilla ikke ville hvile på laurbærrene og sidde på hænderne. I forbindelse med pausen brugte Sevilla to af deres tre udskiftninger. Den ene indskiftning var holdets store profil, Ever Benega, der erstattede Fernando Llorente, som virkelig også fik mange knubs i første halvleg. Dermed stod den 4-4-2-formation, som Sevilla havde startet kampen med, til at blive ændret. Den anden indskiftning var dog ikke en offensiv ind af slagsen. Det var derimod Sebastian Cristoforo, der erstattede Iborra på den centrale midtbane.

I anden halvlegs begyndelse var rollerne imidlertid byttet rundt. Sevilla lagde ud med et vanvittigt højt pres, der allerede efter 6 minutters spil resulterede i en chance, hvor gæsterne næsten skulle være kommet på 2-2. Jose Antonio Reyes fandt sig selv fuldstændig umarkeret lige foran Granada-målet, hvor kun et brag af en refleksredning fra Andres Fernandez forhindrede gæsterne i at udligne.

Et enkelt minut senere røg bolden faktisk i Granada-målet, men så kom linjedommeren hjemmeholdet til hjælp. En spinkel offside betød, at målet blev underkendt.

Efter 56 minutters spil var gæsterne meget tæt på, at dumme sig gevaldigt. Endnu engang var det Isaac Success, der var stukket af sted. Dette fik Sevilla-forsvareren, Adil Rami, til at trække i nødbremsen og fælde Success lige omkring midterlinjen, hvor han faktisk var rygende tæt på, at være sidste mand, hvilket havde sikret et tidligt bad til Adil Rami. Sevilla var stadigvæk fuldtallige og kunne altså fortsat jagte den vigtige udligning.

Ever Benega gjorde for alvor sit indtog i kampen, efter flere vellykkede aktioner i øvrigt, da der var spillet 62 minutter. Her testede han Andres Fernandez i Granada-målet med et storslået langskud. Allerede to minutter senere var Banega ikke mange meter fra at udligne. Denne anden halvleg så ud til at blive utrolig lang for Granada, der trods alt stadigvæk var foran.

I løbet af anden halvleg kom Sevilla frem til mange positive ting og forsøg, hvilket virkelig satte Andres Fernandez på arbejde. Han holdt dog fint stand, hvilket gjorde, at Granada fortsat var foran da der var et kvarter tilbage af kampen.

Hvis det, i løbet af anden halvleg, lugtede af et Sevilla-mål, så kom det næsten til at stinke af et efter 74 minutters spil, hvor den ekstremt talentfulde Sevilla-kant, Evgen Konoplyanka kom på banen til fordel for Mariano, der altså også slæbte rundt på et gult kort.

Det sidste kvarter af kampen stod totalt i Sevillas tegn. De formåede dog ikke at omdanne en eneste af deres enorme chancer til mål. Især i kampens absolutte slutfase var der tale om et rent skydetelt i Granada-feltet.

Med fire minutter tilbage af den ordinære spilletid blev Sevilla for alvor solgt. Her blev Adil Rami, der tidligere i kampen var tæt på et rødt kort, men altså kunne nøjes med gult, fik hans andet gule kort i kampen, hvilket altså betød et tidligt farvel til den franske forsvars-kleppert.

Dagens helt for Granada og kampens helt store oplevelse, Isaac Success, fik også lov at blive klappet ud. Han blev således udskiftet efter 89 minutter. På vejen ud tog den unge nigerianer sig dog lidt for god tid, hvilket blev belønnet med et gult kort, som giver den ekstremt talentfulde offensiv-spiller karantæne i næste kamp.

Dermed blev der skrevet ny historie i forbindelse med Sevillas udebane-paradoks, hvor det altså kun er blevet til fem point i ni forsøg.

INGEN KOMMENTARER