Danskermøde endte i nulløsning

Danskermøde endte i nulløsning

1071
0
DEL

Her til aften tørnede Ajax sammen med Fenerbahce. Det specielle, set med danskerbriller, er at begge hold havde en dansker i startopstillingen.

Der var lagt i ovnen til et spændende opgør i Europa Leagues gruppe A, hvor Fenerbahce var på besøg i Amsterdam. Simon Kjær startede inde for det tyrkiske mandskab mens det hos Ajax var Viktor Fischer, der repræsenterede de rødhvide farver.

Der skulle ikke gå mere end et kvarter før en af de danske spillere havde bragt sig i fokus. Simon Kjær begår et frispark på Ajax’ unge, lovende polske angriber Arkadiusz Milik.

Vi skulle også få en tredje dansker på banen, endda inden halvleg. Den unge, hurtige kantspiller Anwar El-Ghazi må lade sig udskifte efter at være blevet skadet. Han blev erstattet af Lasse Schøne, der efterhånden er den ældste spiller i hele Ajax-truppen. Til gengæld er han i denne sæson bevæget sig et gevaldigt stykke fra en plads i startopstillingen.

Efter 52 minutters spil skete så det, der set med danske øjne ikke måtte ske. Viktor Fischer blev tvunget til at lade sig udskifte. Som om det ikke skulle være galt nok, så var det Fenerbahces danske forsvarsspiller Simon Kjær, der udgjorde rollen som Fischers banemand. Efter en tackling, der resulterede i noget der lignede en muskelskade eller et trælår, var Viktor Fischer tvunget til at lade sig udskifte. Viktor Fischer forsøgte ellers at spille videre i et par minutter, før udskiftningen var en realitet. Den driblestærke dansker havde ellers spillet en rigtig fin kamp, hvor han blandt andet stod for en dribletur, der var lige ved at blive farlig, lige inden halvleg. Det blev i øvrigt tyskeren Amin Younes, der kom til at erstatte Viktor Fischer.

Resten af kampen forløb uden mål og faktisk også uden de store chancer. Måske med undtagelse af Fernando, der kunne have bragt Fenerbahce foran, få minutter før slutfløjtet. Her stod han pludselig forholdsvist fri inde i Ajax-feltet. Hans skud røg dog et par centimeter forbi venstre målstolpe, hvorfor dommeren altså et par minutter senere kunne fløjte kampen af uden mål.

Kampens danske spiller må derfor siges at være Simon Kjær, der i vanlig, sikker og til tider brutal stil, formåede at holde Ajax offensiven fra fadet. I øjeblikket ligger Fenerbahce på 2. pladsen i gruppe A med fem point. Ajax følger trop på 3. pladsen med tre point. Gruppens store overraskelse Molde fra Norge, der i aften hev endnu en sejr i land, på udebane mod skotske Celtic, er i forrygende europæisk form. De indtager gruppens 1. plads med ti point, hvorfor der altså skal gå meget galt, hvis ikke de skal videre i turneringen.

INGEN KOMMENTARER