DBU tager konsekvensen af fredagens terrorangreb i Paris

DBU tager konsekvensen af fredagens terrorangreb i Paris

1315
0
DEL

I kølvandet på det blodige terrorangreb, der fandt sted i Paris fredag aften, har DBU nu taget konsekvensen og indfører dermed en række ekstra sikkerhedsforanstaltninger i Parken forud for Danmarks landskamp mod Sverige i morgen.

Fredagens terrorangreb blev skudt i gang i nærheden af de franske nationalstadion Stade De France. To angreb udført af selvmordsbombere og yderligere et bombeangreb dræbte tre mennesker i nærheden af Stade de France, hvor Frankrig spillede venskabskamp mod Tyskland. Senere skulle det vise sig at angrebet kun var første led, og efter alt at dømme en afledningsmanøvre, i den plan, der senere på aftenen skulle komme til at omfatte flere angreb i centrum af Paris.

Netop det, at terrorangrebet fandt sted i forbindelse med en landskamp, kan have været tungen på vægtskålen da DBU besluttede at forhøje sikkerhedsniveauet omkring morgendagens landskamp mod svenskerne.

Helt lavpraktisk vil det forhøjede sikkerhedsniveau i høj grad komme til udtryk ved indgangen. Skærpet angangskontrol skal være med til at sikre de fodboldglade tilskuere til kampen en positiv oplevelse. Helt præcist, hvad de nye tiltag går ud på vil DBU forståeligt nok ikke ud med. Det ville blot give folk, der har til hensigt at omgå de nye sikkerhedsforanstaltninger en chance for at forberede sig.

Jakob Hoyer, der er kommunikationschef i DBU, har tidligere på dagen udtalt sig til DBU’s hjemmeside.

– Vi har altid fokus på sikkerheden til kampene i Parken, men vi har valgt at øge sikkerhedsforanstaltningerne ved alle indgange til stadion i lyset af weekendens tragiske hændelser i den franske hovedstad.

– Vi har tiltro til, at vores sikkerhedspersonale er med til at sikre, at vi får en god og sikker oplevelse for alle. Vi glæder os til kampen og til at give holdet opbakning til at vinde over Sverige, udtaler altså Jakob Hoyer, der åbenbart er selvsikker på at de danske drenge kan vinde over arvefjenderne fra Sverige.

Jakob Hoyer kommer dog også med et praktisk råd til de mennesker, der har købt billet til kampen i morgen, nemlig at dukke op i god tid.

– Det øgede sikkerhedsniveau kan forventes at resultere i længere ventetid ved indgangene til Parken, så derfor opfordrer vi alle fans til at møde op i god tid for at sikre den bedste fodboldoplevelse for alle.

Hvorvidt Jakob Hoyers formodning om, at den rette opbakning til det danske landshold er nok til at få os til EM i Frankrig næste år, vil blive afgjort når kampen sparkes i gang klokken 20:45 i morgen.

INGEN KOMMENTARER