De danske U21-drenge brillerede i Rumænien

De danske U21-drenge brillerede i Rumænien

1102
0
DEL

Danmarks U21-landshold, og i særdeleshed Frederik Børsting på billedet, overvandt her til aften Rumæniens U21-landshold. En kamp der meget vel kan blive afgørnde for om Danmark kommer med til EM eller ej.

Der var lagt op til et spændende opgør her til aften i Rumænien. De danske drenge havde mulighed for at tage en ordentlig bid af den føring, Rumænien havde inden kampen, hvis de altså vandt. Med Danmarks forholdsvist beskedne start på kvalifikationen til EM for U21 hold, lå en storsejr langt fra i kortene fra kampens start.  Danmark havde indtil videre kun spillet to kampe i kvalifikationen, hvilket var bundrekord i gruppen. Dermed var det aktuelle vurderingsgrundlag ret spinkelt. Rumænien havde haft en udmærket start på kvalifikationen, så alt kunne ske, som det så ofte skal være sagt i fodbold.

Danmark kom til Bulgarien med en 0-0-kamp mod Wales og en 1-0-sejr over Bulgarien i bagagen, hvilket bestemt ikke er ringe. Bulgarien havde indledt deres kvalifikation noget mere flamboyant og kom til kampen med en målscore på 7:4 efter fire kampe, der havde rystet tre sejre, og dermed ni point, af sig.

Favoritværdigheden må, på papiret i hvert fald, siges at have tilhørt Danmark. Danmark var dog ingenlunde storfavoritter inden opgøret, hvorfor der på papiret var kridtet op til en tæt kamp, hvor Danmark måske kunne få en 0-1-sejr med hjem. Heldigvis for de danske drenge, så skulle aftenens kamp ikke spilles på papiret men derimod på en bane i Rumænien.

Det danske hold, der gik på banen i Rumænien lidt før klokken 18:45 bar tydeligt præg af Superliga. Otte af navnene fra startopstillingen hørte faktisk hjemme i den danske Superliga. Outsiderne var anføreren Lasse Vigen Christensen fra Fulham, Lucas Andersen fra Willem II og målmanden Jeppe Højbjerg, der til dagligt spiller i 1. divisionsklubben FC Fredericia.

Allerede efter 8 minutters spil bragte en af Superliga-spillerne Danmark foran. Der var tale om 20-årige Frederik Børsting, der til dagligt tørner ud for Aab men i dagens anledning hovedsageligt huserede på midtbanen. Han havde dog en masse gode aktioner rent offensivt, og en af disse bragte altså Danmark foran 1-0 efter 8 minutters spil.

Efter en halv times spil var den så gal med Frederik Børsting igen. Han scorede et forløsende mål til 2-0, der samtidig skulle blive slutningen på mål i første halvleg.

Konklusionen efter første halvleg var dermed at Danmark sad på det meste af spillet. Rumænerne formåede dog at vise tænder ved et par enkelte lejligheder og det var meget sjældent at bolden ikke ramte indenfor målrammen når en spiller fra Bulgarien sendte et skudforsøg af sted. Danmark sad dog både på spillet, hvad angår boldbesiddelse og antal af chancer. Danskerne var tilmed dygtige til at fremtvinge frispark fra Rumænerne. Rumænerne begik således 10 frispark i løbet af første halvleg mens Danmark kunne nøjes med fire.

I anden halvleg vendte spillet dog 180 grader, hvad angår chancer. Nu sad Rumænien på det meste af det offensive spil, men formåede, heldigvis for danskerne, ikke at omsætte nogle af chancerne til mål.

Brøndby IF skulle desuden vise sig at blive hovedleverandør til aftenens U21-landskamp. Med Andreas Maxsøs udskiftning efter 60 minutters spil blev der plads til Christian Nørgaard, og dermed den tredje Brøndby-spiller, på banen.

På grund af Rumæniens overtag, hvad angik chancer og skabelsen af samme i anden halvleg, var det ekstra forløsende, at Kenneth Zohore fra OB formåede at banke sømmet i Rumæniens kiste. Han scorede til 3-0 efter 79 minutters spil, hvilket også blev kampens resultat.

Altså en formidabel præstation af de danske drenge, der stadigvæk må tage til takke med fjerdepladsen i Gruppe 5. Ikke desto mindre blev 4 point forøget til 7 point, hvilket i skrivende stund placerer Danmark to point fra den andenplads, der kan udløse en billet til EM. Bulgarien på andenpladsen, og Rumænien på tredjepladsen for den sags skyld, har dog begge spillet to kampe mere end Danmark, hvorfor EM bestemt ikke er en umulighed for det danske U21-mandskab. Førstepladsen i gruppen er Wales, der tidligere i dag vedligeholdte deres føring ved at slå Armenien 2-1. Hvis alt går vel skulle det dog også være muligt for danskerne at overhale Wales på førstepladsen og dermed få en direkte billet til EM. Wales er i skrivende stund tre point foran danskerne, men har til gengæld spillet en kamp mere. Det indbyrdes opgør mellem de to mandskaber endte, som sagt tidligere, 0-0. Alt kan dermed stadigvæk ske, aftenens kamp var dog et gevaldigt skub i den rigtige retning. 3-0-sejren gjorde samtidig at Danmark overhalede Wales, hvad angår målscore. Hvis begge hold fortsætter den nuværende stime, så kan målscoren meget vel vise sig at blive afgørende for, hvorvidt Danmark kommer med til EM for U21 hold eller ej.

INGEN KOMMENTARER