Drama! De danske klubbers arbejde med at få DBU fra magten er...

Drama! De danske klubbers arbejde med at få DBU fra magten er begyndt

856
0
DEL

I begyndelsen af denne uge var der møde mellem fem medlemmer fra DBUs top og fem fra de professionelle klubber. En farlig forsamling, som tiderne er.

Tidligere på ugen kunne man læse, hvordan DBU i marts lavede en landsholdsaftale, der bestemt ikke faldt i god jord hos de professionelle danske fodboldklubber. Allerede i forgårs gik der rygter om, at klubberne i Danmark selv ville overtage styringen af Superligaen såvel som 1. og 2. division. Det arbejde er eftersigende allerede påbegyndt.

Konsekvenserne af den landsholdsaftale, DBU underskrev sammen med landsholdsspillerne og Spillerforeningen, er altså nu ved at løbe fra DBU, der bestemt ikke kan siges at være i kridthuset hos landets klubber og deres interesseorganisation.

Det føromtalte møde i starten af denne uge var egentlig et møde i DBUs Udvalg for Professionel Fodbold. I stedet blev mødet et talerør, hvor blandt andre FC Nordsjællands ejer og FC Københavns direktør kunne give toppen af DBU klar besked.

BT kan her til morgen afsløre, at der allerede nu foreligger planer om et kommissorium, der skal sætte arbejdet med at få DBU fra magten i værk. Unionen råder i dag over Superligaen samt 1. og 2. division. Det kommissorium skal drøfte fremgangsmåden indtil punktet rammer dagsordenen på DBUs næste bestyrelsesmøde den 20. og 21. november. Efter dette møde skal klubbernes overtagelse af pågældende turneringers ejerskab og drift til afstemning i DBUs bestyrelse eller repræsentantskab. Dette vil sandsynligvis finde sted i det kommende forår. Et forår, der altså kan komme til at forandre den danske fodboldverden.

– Vi er nødt til at finde en løsning, så vi får kontrollen. Det kommer den kommende tid til at gå med. Det betyder, at DBU deponerer tv-rettighederne hos os i en årrække, at vi har de kommercielle rettigheder og kontrollen over turneringsformatet. Altså ejerskabet over alt i turneringerne, siger Claus Thomsen, der er direktør i klubbernes interesseorganisation Divisionsforeningen, til BT.

Denne drastiske konklusion og situation er blevet sat i verden, fordi DBU har “givet” Spillerforeningen ved en kvalifikation til sommerens EM, fordi DBU sår tvivl om klubbernes kommercielle rettigheder og vigtigst af alt fordi DBU overfor Spillerforeningen har forpligtet sig til ikke at vælge side, hvis eller når, der kommer uoverensstemmelser mellem spillernes fagforening og Divisionsforeningen, hvilket meget vel kan vise sig at være stik imod unionens eget regelsæt.

Klubberne vil kort sagt ikke være til grin og ført bag lyset. De vil slet ikke være til grin og ført bag lyset og samtidigt betale for det. Klubberne sender i den forbindelse mellem 30 og 35 millioner direkte ned i DBUs kasse hvert år.
Hvordan sagen udvikler sig skal blive spændende at følge.

INGEN KOMMENTARER