Espanyol holdt nullet imod Barcelonas galla-mandskab

Espanyol holdt nullet imod Barcelonas galla-mandskab

890
0
DEL

Årets første kamp i den spanske Primera Division var et lokalopgør, hvor Espanyol fik besøg fik besøg af storebroren FC Barcelona. Det var en såkaldt galla-opstilling, som gæsterne fra FC Barcelona stillede med, hvilket vil sige, at der var tale om den absolut stærkeste opstilling fra Barcelonas side. FC Barcelona, som i øvrigt ikke havde tabt i 17 kampe i træk op til dagens kamp, var forhåndsfavoritter, men i lokalopgør har alt tidligere vist sig at kunne ske.

I kampens første minutter gik det over stok og sten for Espanyol, der lagde ud med en højt og vellykket presspil. I løbet af kampens første fem minutter sad hjemmeholdet i lokalopgøret således på alt spillet. Espanyols mand helt i front, Felipe Caicedo, stod for langt det meste af hjemmeholdets offensive spil, hvilket han gjorde fremragende.

Kampens første kvarter var rigtig interessant. Espanyol havde initiativet og Barcelona var tydeligvis frustrerede, hvilket også kom til udtryk i deres spil, som til tider virkede opgivende. Det var ikke desto mindre hjemmeholdet, Espanyol, der sad i udspil. Barcelona virkede tydeligt hæmmet af, at de ikke rigtigt kunne bringe deres spydspidser i spil. Langt det meste af spillet foregik således på Barcelonas banehalvdel, hvilket som sagt virkede som en stressfaktor for gæsterne.

Efter 19 minutter kom Barcelona dog ud over stepperne. Efter et glimrende opspil var hjemmeholdet mere end heldige med ikke at komme bagud.

Efter 20 minutters spil var det også tydeligt, at kampens dommer helst ville lade kortene være i lommen. I løbet af kampens første 20 minutter var der to episoder, der uden ret meget tvivl burde have resulteret i gule kort. Der skulle dog ikke gå ret meget mere end førnævnte 20 minutter før kortene for alvor kom op ad lommen. I forbindelse med et hjørnespark blev der sat en tyk streg under, at det altså var et lokal opgør, der var i gang. Der opstod således en del tumult i Barcelonas felt. Særligt Alvaro Gonzalez og Javier Mascherano røg i totterne på hinanden, hvilket dommeren belønnede med et gult kort til dem begge to. Dermed var tumulterne dog langt fra overståede og efter endnu mere tumult mellem de to stridsherrer måtte de igen til samtale med kampens dommer, der dog valgte at lade det blive ved de første gule kort og altså en efterfølgende, løftet pegefinger.

Efter 25 minutters spil var det undertippede hjemmehold ved at komme foran, da et hjørnespark var ved at ryge direkte i mål. Claudio Bravo blev overrasket over, at bolden ikke blev clearet inden den altså nåede frem til ham, hvilket betød, at bolden var ved at sejle i mål. Fejlen lå hos Javier Mascherano, der virkelig så ud til at være stridslysten i dagens kamp. Han havde mere travlt med at gå i duel med Espanyol-spillerne end at sørge for, at bolden blev clearet.

Det var dog mere end tydeligt, at Espanyol spillede med musklerne. Det fungerede også meget godt forstået på den måde, at de fuldstændig forhindrede Barcelona i at få flow i spillet og dermed få kampen under kontrol. Som det næsten er sædvane når Barcelona spiller, så havde de også i dagens kamp et massivt overtag, hvad angår boldbesiddelse. Det var bare som om, at hjemmeholdets aggressive spil lagde en dæmper på, hvad Barcelona kunne bruge boldbesiddelsen til. Blandt andre gik de hårde spil udover Neymar, der fik kærligheden at føle fra Espanyols Javi Lopez, der skubbede Neymar langt ud i trænerboksen, hvilket helt fortjent resulterede i kampens tredje gule kort.

En mand, der især skulle passe på, var Javier Mascherano, der tilegnede sig et gult kort efter 22 minutter. Efter 33 minutters spil kunne det således sagtens have været farvel til Mascherano. Dommeren fløjtede således for hånd på bolden, lige udenfor straffesparksfeltet. I Spanien har dommerne en tendens til at slå hårdt ned på den slags, så i det tilfælde var Mascherano meget heldig. Det efterfølgende frispark til Espanyol, der ganske vidst næsten skulle eksekveres fra baglinjen, blev sparket lige i muren, hvorefter chancen løb ud i sandet.

Den sidste, og måske største i kampen indtil videre, kom efter 36 minutters spil, hvor et Messi-frispark var lige ved at blive rigtig farligt. For det første, så gik Pau Lopez i Espanyol-målet fuldstændig fejl af bolden og for det andet, så ramte bolden træværket næsten helt oppe i krydset. Det var dermed en tro kopi af det frisparksforsøg, som Messi knaldede på overliggeren imod Real Betis.

De første fem minutter af anden halvleg viste sig at være ganske anderledes fra første halvleg, hvor Espanyol var dominerende. Gæsternes spil var således ved at tage form, hvilket blandt andet resulterede i en gigant-chance efter 48 minutters spil. Derudover fandt Barcelona vej til netmaskerne efter 50 minutter, men desværre for gæsterne blev målet underkendt, som følge af en offside-kendelse.

Gæsterne var, bortset fra et par enkelte stikpiller fra hjemmeholdet, altdominerende i forbindelse med anden halvlegs begyndelse. Luis Suarez udviste sublim boldbehandling efter 55 minutters spil og ramte efterfølende stolpen med helt frit mål. Espanyol formåede ikke at holde Barcelona væk fra deres felt ret længe af gangen, hvilket kunne tyde på, at det kun var et spørgsmål om tid før gæsterne ville komme foran.

Espanyol fortsatte med at komme frem til periodevise, farlige chancer, men gæsterne fra FC Barcelona var begyndt at få et massivt overtag. Efter kampens første time var stillingen ikke desto mindre 0-0, hvilket også videde om den taktiske skuffelse, FC Barcelona havde stået for. De blev hele tiden fanget i dueller med Espanyol-spillerne, der virkelig tog fat.

I løbet af kampens sidste kvarter blev det dog en mere åben affære end det tidligere havde været tilfældet. Nogle enormt store chancer blev det dog ikke rigtig til, men Barcelona, der hidtil havde været en skuffende oplevelse med enkelte opblomstringer, begyndte at komme mere og mere med i spillet. Det så, som beskrevet tidligere, mere end svært ud for hjemmeholdet i de første 10 minutter af anden halvleg, men ved hjælp af taktisk snilde fik Espanyols nye træner, Constantin Galca, værterne på det rette spor igen.

Intensiteten forsvandt dog aldrig ud af opgøret, hvilket Espanyols fem gule kort vidner om. Hvis Espanyols mål var at lukke ned for gæsterne, så lykkedes det til perfektion. Espanyol holdt nullet imod deres storebror.
At dømme på Espanyol-spillernes reaktion efter kampen, så skulle man nærmest tro, at de havde vundet kampen. Dermed var der altså lagt i ovnen til nogle spændende opgør i denne måned, hvor Barcelona mangler at møde Espanyol to gange endnu, i forbindelse med den spanske pokalturnering.

INGEN KOMMENTARER