Fem bud på en John Terry-erstatning

Fem bud på en John Terry-erstatning

957
0
DEL

Til sommer har John Terry kontraktudløb i Chelsea. I den forbindelse er han en færdig mand i London-klubben, da han hans kontrakt ikke bliver forlænget. Dette skaber et hul i Chelseas centrale forsvar.

Hvem skal erstatte John Terry? Det er nok et spørgsmål, som mange Chelsea-fans sidder tilbage med. Det bliver som udgangspunkt nok svært at erstatte John Terry i Chelsea, men her er ikke desto mindre fem bud på spillere, der kunne tænkes at gøre det.

Scott Dann

Forsvarsspilleren fra Crystal Palace er langt fra den mest fashionable af slagsen, men han kunne sagtens tænke at overraske positivt. Lidt i stil med Gary Cahill, der kom til Chelsea i januar 2012. Det er i øvrigt Mirror Football, der har bragt rygtet på banen.

Dann vil dog passe ind i Chelseas tradition med, at de centrale forsvarsspillere også skal kunne score mål. Med sine godt 195 centimeter, skulle han nok kunne ramme et par bolde med hovedet. Han har faktisk scoret seks mål i 70 kampe for sin nuværende klub, så der er basis for noget meget fornuftigt i Scott Dann.

John Stones

Den 21-årige Everton-forsvarer er nok det mest fornuftige bud på en John Terry-erstatning. Det eneste problem er, at han er højt agtet blandt visse storklubber i Europa, såsom Manchester United, Manchester City, Barcelona og Real Madrid.

Stones hurtighed og evne til at opbygge spillet ville bryde med Chelseas traditionelle baglinje. Der er dog ingen tvivl om, at John Stones er en eftertragtet herre, hvilket også kommer til udtryk i det prisskilt, som Everton angiveligt skulle have udstyret den unge englænder med. 380 millioner kroner.

Jose Gimenez

Avisen London Evening Standard påstår, at Chelsea hellere ville have Jose Gimenez fra Atletico Madrid end John Stones fra Everton, da de overvejede en ny central forsvarsspiller sidste sommer.

Den 21-årige landsholdsspiller fra Uruguay har bestemt visse kvaliteter på en fodboldbane, hvilket også fik Diego Simeone til at skille sig af med Miranda i sommeren 2015.

Det kan sagtens vise sig, at blive mere end svært for Chelsea at vriste Gimenez fra Atletico. Han er tilsyneladende højt agtet i Atletico-bagkæden, der kun har lukket 10 mål ind i La Liga.

Mats Hummels

En af outsiderne til at erstatte John Terry er Mats Hummels fra Dortmund. Den 27-årige tyske landsholdsspiller har i hvert fald erfaring nok til at dække over tabet af John Terry. Derudover er han en af de bedste centrale forsvarsspillere i verden.

Han har været Dortmund-skipper siden 2014 og siden da har han løftet to Bundesliga-pokaler, deltaget i en Champions League-finale og i øvrigt vundet VM. Til sommer tager Hummels dog hul på det sidste år af sin kontrakt, hvilket kan vise sig at tale for en mulig Chelsea-transfer.

Thiago Silva

Mange anså Thiago Silva som den bedste centrale forsvarsspiller fra sin generation. Chelsea var tilmed sat i forbindelse med brasilianeren i januar-transfervinduet.

Han har så at sige hele pakken. Han er stærk, hurtig, formidabel i luften, fantastisk god til at læse spillet og derudover besidder han alle de tekniske færdigheder, man kunne forvente af en, der har spillet 58 brasilianske landsholdskampe.

Thiago Silva er dog blevet 31 år gammel, hvilket ikke tyder på en langsigtet løsning, hvis Chelsea altså vælger at hente brasilianeren i Paris Saint-Germain.

INGEN KOMMENTARER