Her er de fem nominerede til årets danske fodboldspiller

Her er de fem nominerede til årets danske fodboldspiller

905
0
DEL

Christian Eriksen har muligheden for, for tredje gang i træk, at løbe med titlen Årets Fodboldspiller. Han er blandt de fem nominerede til titlen og vil uden tvivl være favorit i manges øjne.

Christian Eriksen er som sagt nomineret til Årets Fodboldspiller 2015. Resten af listen med nominerede er som følger: Kasper Schmeichel, Michael Krohn-Dehli, Pione Sisto og Simon Kjær. Der er altså i den grad tale om et sprængfarligt felt af spillere. Eriksen vil dog nok have favoritværdigheden for mange. Dels fordi hans spil for Tottenham Hotspurs har været fremragende, dels fordi han for nylig blev præsenteret på top 10-listen over de mest chanceskabende spillere i Premier League og dels fordi han de seneste to år i træk er løbet med prisen.

Årets Fodboldspiller er en branche-pris, forstået på den måde at det er Spillerforeningens medlemmer, dermed fodboldspillerne selv, der afgører hvem titlen skal lande hos.

Christian Eriksen er som sagt ikke alene om at være nomineret, og selvom favoritværdigheden sandsynligvis ligger hos ham, så har de andre kandidater bestemt også en chance.

Hvis vi ser på Kasper Schmeichel, så har han i 2015 stået som en sikker sidste mand på det danske landshold og i sin klub Leicester City, der har startet den nye sæson af Premier League over al forventning. De indtager en flot tredjeplads, blandt andet foran Manchester United. På trods af klubbens tredjeplads, så har klubben kun haft et enkelt clean sheet i 12 kampe, mens eksempelvist United har haft hele otte. Dette kan ingenlunde kun ligge Schmeichel til last, men kan komme til at spille ind i forbindelse med prisgivningen.

Simon Kjær har bidt sig fast som fast mand på det danske landshold. Derudover leverede han meget stærke præstationer for sin franske klub Lille, inden han skiftede til den tyrkiske storklub Fenerbahce, hvor han også har etableret sig som en fast del af startopstillingen.

Michael Krohn-Dehli har også leveret solide præstationer for spanske Celta Vigo i 2015. Nu tørner han dog ud for et stærkt Sevilla-mandskab, der blandt andet har imponeret ved at slå Real Madrid sidste weekend. Her er der dog lidt længere mellem pladserne i startopstillingen. Mod Real Madrid kom Krohn-Dehli eksempelvist først ind efter 78 minutters spil.

Pione Sisto har for mange stået som den absolut mest positive oplevelse i den danske Superliga i 2015. Der var da også mange der troede på, at den tekniske og lynhurtige kantspiller ville drage til udlandet i sommerens transfervindue. Han valgte dog at blive hos FC Midtjylland trods interesse fra eksempelvist Porto. Sisto har været udtaget til A-landsholdet men har indtil videre brilleret for det danske U21-landshold. Ikke desto mindre var Sisto den helt store profil for FC Midtjylland da de vandt Superligaen sidste sæson.

Hvem der kan kalde sig Årets Fodboldspiller bliver afsløret ved et gallashow den 9. januar 2016.

INGEN KOMMENTARER