Hvem er United-debutanten, der kom på banen mod West Bromwich?

Hvem er United-debutanten, der kom på banen mod West Bromwich?

777
0
DEL

Cameron Borthwick-Jackson hedder den unge 18-årige spiller, der noget overraskende fik debut for Manchester Uniteds førstehold, i weekendens kamp mod West Bromwich. Men hvem er denne unge spiller? Han er, til at begynde med, det sidste skud på stammen fra Manchester Uniteds akademi, som får debut for førsteholdet.

Han er i skrivende stund 18 år gammel. Han er en vaskeægte Manchester-dreng, forstået på den måde at han er født og opvokset i byen. Han er forsvarsspiller når han optræder på fodboldbanen, hvilket han som sagt gjorde i weekenden, for Manchester Uniteds førstehold.

Efter at være blevet færdig med skolen i 2013, sluttede Borthwick-Johnson sig til Manchester United, hvor han siden har gjort lynkarriere. Han skulle også hurtigt vise sig at blive alt det, United står for, hvad angår unge spillere. Kenny Swain, der har trænet Borthwick-Johnson på Englands U16-landshold og U17-landshold, udtaler sig til Sky Sports.

– Cameron var entusiastisk fra en meget ung alder.

– Uanset om han sad på et sæde i bussen eller på bænken, så smilte han altid.

– Han var i vores kikkert tidligt i forløbet. Han havde en storslået højde og en god tilstedeværelse på banen, fra en ung alder, hvilket automatisk stillede ham i et godt lys.

Naturligvis skulle den unge klippert finde sin plads i hjertet af forsvaret. Med det sagt, så kan han ligeledes spille back-positionen. Han spillede alle fem kampe i Milk Cup 2014, der er en klub-turnering for U17-hold. Borthwick-Jackson scorede i semifinalen, som Manchester United vandt over Partick Thistle fra Skotland. Han scorede også finalens eneste mål mod den franske klub Vendee, hvorfor cup-sejren blev hevet med hjem til Manchester.

Han fortsatte sin udvikling med 31 optrædener for Manchester Uniteds U18-hold i sidste sæson. Han trådte derefter op på U21-holdet, hvor han blandt andet deltog i UEFA Youth League, som er en slags Champions League for U21-hold.

– Han er i det perfekte miljø, fortsætter Swain. United-trænerne tillader ikke noget nonsens, og spillen smart. De giver spillere som Cameron et perfekt fundament.

– Manchester City har måske faicliteterne og pengene, men United ved hvad de gør. Det er Camerons fremskridt et bevis på.

Alsidighed er nøglen i den moderne fodbold, specielt for unge spillere, der er ivrige efter at imponere. For Borthwick-Jackson handlede det om at opnå Van Gaals opmærksomhed.

Den unge spillers fysik og defensive soliditet er noget af det, der blandt andet har gjort det muligt for ham at stige i graderne hos Manchester United.

– Han har en usædvanlig holdning og løbestil, hvilket kommer af at være så høj fra så ung en alder.

– Hans arme var overalt, og det så usædvanligt ud. Ikke desto mindre har det suppleret hans tilstedeværelse på banen og gjort ham vanskelig at komme forbi. Han flyver ind i udfordringer, uanset hvem han er oppe imod, han er frygtløs.

Hans styrke og størrelse er afgørende for hans spil. En venstrefodet spiller gør ham til den perfekte makker i midten af banen, hvad enten dette så er i midten af midtbanen eller forsvaret.

Marcos Rojo var manden, hvis udskiftning, gav anledning til Borthwick-Jacksons debut. Grunden skal angiveligt have være at indlæggene, i den periode af kampen, kom fra venstre, hvorfor Borthwick-Jackson kom til at virke som en stenstøtte, der afviste disse indlæg. Hans tilstedeværelse på banen bragte mere ro og stabilitet til United-spillet.

– Det har ikke været en pludselig indskydelse at placere Borthwick-Jackson på bænken i første omgang. Van Gaal har sikkert diskuteret det med ungdomstrænerne i lang tid – han tager ikke forhastede beslutninger.

Skader på United-holdet har hjulpet Borthwick-Jackson til, hvor han er nu. Nu skal den sande test til at begynde, altså hvorvidt den unge spiller kan bide sig fast.

– Igen er han i det rette miljø. Det pres Citys faciliteter og budget har lagt på United kan kun være en god ting.

– Dermed behøves spillere, der er solide og pålidelige i stedet for spillere der er spetakulære. Det hele handler ikke om afleveringer og driblinger.

Hvorvidt det unge talent, der altså nu har en førsteholdskamp på CV’et, kan bide sig fast i Uniteds spillertrup må tiden vise

INGEN KOMMENTARER