Jürgen Klopp: Som 33-årig var jeg fattig, men elskede stadigvæk fodbold

Jürgen Klopp: Som 33-årig var jeg fattig, men elskede stadigvæk fodbold

679
0
DEL

Jürgen Klopp har indrømmet at han var fattig da han, som 33-årig, afsluttede sin ret uinspirerende, aktive karriere i den næstbedste, tyske fodboldrække. I dag er historien dog en anden.

Jürgen Klopp er Liverpools bedst betalte træner. Hans tre-årige kontrakt sikrer eftersigende tyskeren over 50 millioner kroner, med mulighed for at beløbet bliver forhøjet til over 70 millioner, hvis man medregner diverse bonusser.

Klopp siger, at han aldrig var god nok til at kunne leve et lukrativt liv ud af den løn, han optjente som aktiv spiller. Dette slog dog ikke den tyske træner ud, nærmest tværtimod. Han fik for alvor blod på tanden for at blive træner.

Han har således udtalt til Liverpools hjemmeside, at han begyndte at studere fodbolden, fordi han følte, at det var hans bedste chance for at blive involveret i spillet på et højt plan.

Klopp brugte 11 år af sit liv som aktiv spiller i Mainz, men viste sig aldrig rigtig egnet til at kunne bringe sit spil op på højeste niveau, hvilket i dette tilfælde vil sige Bundesligaen. Han trak sig tilbage da han var først i 30’erne og indrømmer følgende:

– Jeg havde ingen penge, ikke den bedste fremtid, men jeg elskede spillet rigtig højt.

– Jeg var ikke så god til den taktiske del af spillet, hvilket jeg hadede mig selv for. Jeg har altid haft den drøm, at blive fodboldtræner. Hvis nogen havde kommet hen til mig, dengang jeg var 25 år gammel, og sagt at jeg skulle lægge støvlerne på hylden for at blive træner, så havde det ikke været noget problem for mig.

– Men det skete ikke. Jeg måtte vente til jeg blev 33.

Til at begynde med, blev Mainz ført op i Bundesligaen, for første gang i klubbens historie, med Klopp ved roret. Derefter tog Klopp til Dortmund, hvor han ikke alene formåede at vinde Bundesligaen, men også at føre Dortmund til en Champions League-finale, hvor de måtte se sig slået af ærkerivalerne fra Bayern München. Dernæst blev tyskeren Liverpools træner nummer 20, da han tog over efter Brendan Rodgers i denne sæson.

INGEN KOMMENTARER