Kom godt i gang med træningen efter en skade

Kom godt i gang med træningen efter en skade

2001
0
DEL

Denne artikel er betalt og lavet i samarbejde med de nævnte hjemmesider i artiklen.

Enhver kan være uheldig og blive ramt af en skade, hvis de dyrker motion. Det er imidlertid de færreste skader, som er så slemme, at man ikke kommer til at dyrke motion. Derfor har vi samlet nogle gode råd til dig, om hvordan du bedst kommer i gang med at motionere igen efter en skade.

Du er sårbar efter en skade

Det kan være vanskeligt at komme i gang med træningen efter en skade, da du vil være sårbar overfor enten af forværre den gamle skade eller få nye skader. Det kræver nogle forholdsregler i forhold til din motion, og du bør under alle omstændigheder starte forsigtigt op.

Du bør også være meget opmærksom på, hvad du gjorde da skaden opstod. Hvis du begik en fejl, er det særdeles vigtigt, at du ikke gentager samme fejl. Derudover det også ufatteligt vigtigt, at du hele tiden mærker efter i din krop. Begynder skaden at gøre ondt, er det et tegn på, at du øjeblikkeligt bør stoppe.

Søg professionel hjælp

Hvis du er utryg ved at motionere igen, kan det være en rigtig god idé at søge professionel hjælp. Du ønsker for alt i verden ikke at gøre skaden værre, men heldigvis kan en fysioterapeut hjælpe dig godt på vej.

Det kan være en god idé at gå efter en fysioterapeut, som har ekspertise i sportsskader. De vil kunne vejlede dig om, hvordan du bedst kommer i gang med motionen igen. Alternativt kan det også være, at du bliver anbefalet at vente lidt længere. I stedet kan det være en god idé at lave nogle øvelser, som styrker muskulaturen ved det skadede sted.

Vil du gerne i kontakt med en fysioterapeut, kan vi anbefale dig at se på denne fysioterapeut. Til sidst er det også vigtigt at nævne, at hvis du har haft en alvorlig skade, bør du aldrig gå i gang med at motionere uden grundig vejledning.

De rigtige sko kan gøre en stor forskel

Knæ- og ankelskader er de mest almindelige skader og opstår både ved kontaktsport og løb. Hvis du har oplevet en knæ- eller ankelskade, er det særdeles vigtigt, at du får en rolig start, hvor der er begrænset belastning.

Dine sko kan være en stor hjælp til at aflaste det skadede ben, så det er også muligt, at du bør kigge på nye sportssko. Ligegyldigt hvilken sport du dyrker, bør du ikke spare på pengene, når det kommer til sko. De er dine bedste venner – både før og efter en skade.

Hvis du har mulighed for det, kan det være en god idé at besøge din lokale sportsforretning og få vejledning til valg af sko. Alternativt kan du også kigge på Intersports hjemmeside, da de har et stort udvalg af produkter fra Nike. Deres sko er kendt for høj kvalitet og kan varmt anbefales til dig, som gerne vil i gang med at motionere efter en skade.

INGEN KOMMENTARER