Landsholdsspillere søger om asyl i Botswana

Landsholdsspillere søger om asyl i Botswana

1085
0
DEL

Efter Eritreas VM-kvalifikationskamp mod Botswana onsdag aften har 10 spillere fra Eritrea søgt om asyl i Botswana.

Onsdag aften tog Botswana hjemme imod Eritrea i en kvailifikationskamp til VM. Efterfølgende nægtede 10 spillere fra Eritrea at gå ombord på flyet, der skulle flyve hjem til Eritrea, og har istedet søgt om asyl i Botswana. Spillerne er nu i varetægt hos det botswanske politi.

Det oplyser de 10 spilleres repræsentant, Dick Bayford, som er blevet hyret af Eritreas Bevægelse for Demokrati og Menneskerettigheder (EMDHR) til netop at repræsentere de 10 fodboldspillere i denne sag.

– Jeg er blevet engageret af bevægelsen for at hjælpe med at holde fodboldspillerne i landet, efter at de havde modtaget oplysning om, at nogen var i gang med at tvinge spillerne ud af Botswana, siger Dick Bayford ifølge Ekstra Bladet.

Det er langt fra første gang, at forboldspillere fra Eritrea forsøger at benytte en kvalifikationskamp til at søge om asyl i et andet land. Således forsøgte eritreiske fodboldspillere også at søge om asyl i Kenya i 2009, Tanzania i 2010 og i Uganda i 2012.

Fodboldspillerne flygter fra et land, der i følge FN rapporter, har slavelignendeforhold, ligesom der også benyttes tortur i landet.

Nogle af de eritreiske spillere er indskrevet i Eritreas hær, og det gør ifølge Dick Bayford EMDHR nervøs, da spillerne er i fare for desertering og dermed mulig dødsstraf.

 

INGEN KOMMENTARER