Liverpool overvandt førerholdet Leicester på Anfield

Liverpool overvandt førerholdet Leicester på Anfield

1169
0
DEL

Danske Kasper Schmeichel, og resten af førerholdet fra Leicester, havde fundet vej til Anfield, hvor Liverpool ventede. Leicesters startopstilling var lig med, hvad man kunne have forventet sig inden kampen, mens Liverpools startopstilling bød på et par overraskelser. Blandt andet var Divock Origi rykket helt op som forreste mand. Forud for kampen herskede der desuden en yderst venskabelig stemning mellem trænerne fra de to hold, der stod og sludrede længe – med smil på læberne i øvrigt.

Kampens første ti minutter bød ikke på det store, hvad angår chancer. Allerede efter tre minutter havde Coutinho fra Liverpool dog et skud, der knap og nap gik forbi Kasper Schmeichels mål. Forud for kampen var der også lagt i ovnen til et tæt opgør, med Liverpool som smalle favoritter. Dette var også billedet efter 10 minutter. Det var dog ikke til at skjule, at Leicester var fast besluttede på at give værterne kamp til stregen. De havde i hvert fald en meget fysisk tilgang til kampen. En del voldsomme tacklinger, der sagtens kunne have resulteret i kort, men kampens første kvarter var altså kort-løst. I løbet af det første kvarter var Liverpools pres i øvrigt tiltagende.

Liverpools tiltagende pres gjorde også, at Leicester mistede noget af den kontrol, de trods alt havde med kampen. Halvvejs i første halvleg havde vi endnu ikke set det første mål. Liverpool havde dog formået at lukke fint ned for det hurtige spil, gæsterne plejer at have succes med. Man sad dog med fornemmelsen, at det kun var et spørgsmål om tid før hjemmeholdet kom foran. Når Leicester-forsvaret blev sat under pres, så virkede det en anelse vakkelvornt, mens Leicester, og oftest Jamie Vardy, også formåede at vise tænder.

I løbet af første halvleg var en håndfuld ting blevet tydelige. For det første, så var Liverpools pres evigt tiltagende. For det andet, så begyndte Leicester at trække sig længere og længere tilbage på banen. Hver gang Liverpool havde en chance, som de i øvrigt fik flere og flere af, så endte det ofte med, at Leicester-spillerne simpelthen lossede bolden op ad banen, hvor der ikke var nogle Leicester-spillere placeret. Efter 38 minutters spil kom Christian Benteke også i spil. Det var Origi, der måtte lade sig udskifte med en skade.

Ved halvleg var stillingen, på trods af Liverpools utallige chancer og Leicesters stikpiller, dog stadig 0-0. Det begyndte også så småt at lugte af en nul-løsning. Leicester-spillerne så i hvert fald ud til at være tilfredste med et 0-0-resultat.

De første ti minutter af anden halvleg lignede det spil, der gjorde sig gældende i første halvleg, til forveksling. Det var Liverpool, som havde langt størstedelen af chancerne mens Leicester sendte periodevise stikpiller af sted. Leicesters fysiske spil gjorde sig også stadig gældende. Liverpool havde dog, på trods af deres overtag, svært ved at blive rigtig farlige, hvorfor stillingen fortsatte med at være 0-0.

63 minutter inde i kampen kulminerede Liverpools overtag så med et mål. Christian Benteke var manden, der kunne bringe hjemmeholdet foran 1-0. Efter et brillant opspil af Roberto Firmino, der ellers havde været ganske usynlig, kunne Benteke sætte et foreløbigt punktum for Liverpools anstrengelser. Nu så det altså for alvor sort ud for Leicester, der vel at mærke ikke havde tabt en eneste kamp på udebane i denne sæson.

Efter Liverpools scoring var det som om, at der blev pustet en anelse mere liv i Leicester, der kom frem til deres største chance i kampen indtil videre, som heller ikke resulterede i mål.

I løbet af kampens sidste ti minutter skulle Leicester, der faktisk viste det største overskud i kampens slutfase, dog komme frem til en endnu større chance, hvor en Huth fra Leicester-forsvaret var ligeved at blive rigtig farlig. Liverpool havde også deres chancer, men kampen fortsatte altså 1-0, hvilket også var resultatet ved slutfløjtet. Hjemmeholdet gjorde dog, hvad de kunne for at trække pinen ud for gæsterne. De brugte således deres resterende to udskiftninger i løbet af dommerens fire minutters overtid. Liverpool havde ydermere alletiders mulighed for at gnide salt i Leicester-såret. I forbindelse med et indkast i de absolut sidste sekunder, havde Schmeichel sneget sig med op, hvilket endte med at blive rigtig farligt. Liverpool formåede dog at brænde chancen, endda i to omgange. Hvis det havde været rigtigt, så skulle der også være dømt offside, men det mistede sin betydning da Liverpool altså misbrugte muligheden.

Leicester står dermed til at kunne blive overhalet af andenpladsen Arsenal, der spiller imod Southampton i Boxing Days sene kamp.

INGEN KOMMENTARER