Optakt: Real Madrid – FC Barcelona

Optakt: Real Madrid – FC Barcelona

827
0
DEL

Lørdag aften tørner de spanske giganter endnu en gang sammen i El Clàsico og forventningerne er som sædvanligt helt i top hos fans, såvel som den almindelige fodboldinteresserede. Vi ser frem mod kampen og kommer med vores bud på en vinder.

Real Madrid møder op med deres første nederlag i La Liga i denne sæson i bagagen, da de senest tabte 3-2 til Sevilla, mens FC Barcelona kommer til Santiago Bernabeu med selvtillid, efter at have vundet deres seneste 4 kampe og kun indkasseret to mål i samme periode.

Dette derby er efter manges mening det største inden for fodboldens verden, og med rækken af superstjerner på begge sider er det da også forståeligt. De to største – Lionel Messi og Cristiano Ronaldo – kommer nok også til at vise sig frem, efter at argentineren har kæmpet for at blive sin skade kvit og formentlig bliver klar til kampen – hvis han gør vil det med sikkerhed puste til debatten om, hvem af de to der er verdens bedste.

Sidst de to hold mødtes var tilbage i marts, hvor Luis Enriques tropper kørte en 2-1-sejr hjem. Statistikkerne peger på, at det er to jævnbyrdige hold, der mødes lørdag aften. De seneste fem kampe mellem de to hold har nemlig udmøntet sig i tre sejre til Barcelona og to til Real Madrid.

Det er i det hele taget to sejrsvante mandskaber, der mødes, idet Barcelona har vundet 27 af deres seneste 32 kampe i La Liga, mens Real Madrid har vundet 19 af deres seneste 22 hjemmekampe.

El Clàsico er som regel garanti for underholdning, hvilket målscoringen hos de to mandskaber viser. Hovedstadsklubben har scoret minimum to mål i 34 af deres seneste 38 hjemmekampe i ligaen, og i Barcelonas sidste ni kampe er der blevet lavet over 2,5 mål i otte af dem.

Med en sejr kan Real Madrid udligne pointforskellen i toppen af ligaen, mens Barcelona vil gøre alt for at udbygge føringen.

Alt tyder altså på, at det bliver en yderst underholdende og målrig affære på Santiago Bernabeu.

Real Madrid vinder, fordi:

Noget, der taler for en Real Madrid-sejr, er, at Barcelona har tabt deres seneste tre udekampe i La Liga. Derudover har træneren Rafael Benitez tidligere vist, at han kan få resultater ved at handle taktisk, hvilket kan gøre udslaget i lørdagens brag. Real har desuden en imponerende målscore på 12-1 på hjemmebane i La Liga, og Santiago Bernabeu kan virke mere eller mindre uindtageligt.

Barcelona vinder, fordi:

Catalanerne kan se tilbage på de seneste fem kampe med en bedre sejrsstatistik end Real Madrid – her har Barcelona vundet fire og tabt en enkelt, mens Real Madrid har tabt en, vundet tre og spillet én uafgjort. Derudover er Lionel Messi tilbage. Selvom han nok ikke er i topform, kan det give hele holdet et boost at vide, at superstjernen er klar igen.

Skadede spillere:

Real Madrid: Ingen

Barcelona: Rafinha og Douglas er definitivt ikke med, mens Rakitic er tvivlsom.

Forventede startopstillinger:

Real Madrid (4-2-3-1):

Navas – Danilo – Ramos – Varane – Marcelo – Modric – Kroos – Rodríguez – Bale – Ronaldo – Benzema.

Barcelona (4-3-3):

Bravo – Alves – Mathieu – Piqué – Alba – Iniesta – Mascherano – Busquets – Munir – Suarez – Neymar

Sambabold.dk’s bud på resultatet:

Real Madrid vs. FC Barcelona: 3-2

Læs også: Spilforslag: Real Madrid – FC Barcelona

INGEN KOMMENTARER