Optakt til lørdagens kampe i Bundesligaen

Optakt til lørdagens kampe i Bundesligaen

1210
0
DEL

 

Bayern München – Stuttgart | Klokken 15:30

På Allianz Arena tager Bayern München imod Stuttgart. Bayern München har, som det efterhånden er sædvane, haft en forrygende start på sæsonen. Bayern München snublede dog på udebane i sidste spillerunde, hvor de kun fik 1-1 med hjem fra Frankfurt. På hjemmebane er historien dog en ganske anden. I de sidste 5 hjemmekampe, der tæller to Champions League-kampe og tre Bundesliga-kampe har de vundet samtlige fem – tilmed med en imponerende målscore på 24-3. Mandskabet fra Stuttgart, der har haft en broget start på sæsonen og i øjeblikket indtager 15. pladsen, kommer altså på en gevaldig opgave i München. Alt tyder derfor på en sikker hjemmesejr – måske endda en stor en af slagsen. München kan dog være svækket af at have været i aktion i Champions League i midtugen.
Kampen vises i øvrigt på Eurosport DK.

 

Hoffenheim – Frankfurt | Klokken 15:30

Frankfurt kommer på besøg i Hoffenheim i dette opgør. Hoffenheim har fået en ringe start på sæsonen og ligger på nuværende tidspunkt placeret på næstsidstepladsen i ligaen. Med to uafgjorte resultater og tre nederlag er de tilmed uden sejr på hjemmebane. Frankfurt fik derimod et flot resultat på deres hjemmebane i sidste spillerunde, hvor man formåede at spille lige op med selveste Bayern München. De indtager i øvrigt en øjeblikkelig 11. plads lige under midten af tabellen. Det må derfor siges at være Frankfurt, der kommer til kampen med det største mentale overskud. Frankfurt er dog ikke forhåndsfavoritter til opgøret, og hvem ved? Dette kunne meget vel blive kampen, hvor Hoffenheim får brudt deres kedelige hjemmebanestatistik.

 

Bayer Leverkusen – FC Köln | Klokken 15:30

Der er lagt op til et midterbrag af en anden verden, når Leverkusen tager imod Köln på hjemmebane. Kun to pladser adskiller de to hold, der henholdsvis er placeret så tæt på midten, som man kan komme, og lige over midten. Leverkusen har på overfladen mest at spille for. De indtager i øjeblikket 7. pladsen i ligaen, hvilket betyder, at de med en sejr over Köln kan rykke op på den 5. plads, der giver direkte adgang til Europa League, hvis ellers alt andet arter sig. Mindre sandsynligt er det dog, at Köln fra deres 9. plads skulle kunne kæmpe sig op på de pladser, der giver adgang til Europa. Hvis man kigger på Leverkusens hjemmebanestatistik, så er den meget fornuftig. I de seneste fem kampe, der tæller tre Bundesliga-opgør og to Champions League-kampe, har mandskabet vundet tre og spillet to kampe uafgjort. Anderledes dårligt ser det ud for Köln, der kun har hentet én sejr på fremmed græs og hele fire nederlag ud af de seneste fem udebanekampe, der i øvrigt alle har været Bundesliga-opgør. Favoritværdigheden må derfor ligge hos hjemmebaneholdet Leverkusen.

 

Mainz 05 – Wolfsburg | Klokken 15:30

Bundesligaens nummer 3 tager på besøg hos Bundesligaens nummer 12. Alligevel er der ikke meget der tyder på, at Wolfsburg kan komme sovende til en sejr i Mainz. Deres udebane statistik har i hvert fald langt fra været prangende indtil nu. De har i løbet af deres fem udebanekampe denne sæson kun formået at score tre mål og få fem point. Mainz har, som deres placering under midten også antyder, heller ikke spillet prangende fodbold på hjemmebane. De står med seks point efter seks kampe og en målscore på 7:10. En sejr burde, set på mandskaberne og statistikken, ikke være umulig for nogen af de to mandskaber. Favoritværdigheden må jo alligevel nok siges at ligge hos Wolfsburg. Et uafgjort resultat vil, set på mandskabernes ringe pointhøst på henholdsvis hjemme- og udebane, heller ikke være noget dumt bud.

 

Mönchengladbach – Ingolstadt | Klokken 15:30

I dette opgør mellem Mönchengladbach på 5. pladsen og Ingolstadt på 8. pladsen er der også lagt i ovnen til et opgør, der kan vise sig at blive et intenst et af slagsen. Det er i hvert fald to vidt forskellige mandskaber, der møder hinanden. Mönchengladbach er det tredje mest scorende hold i Bundesligaen. Til gengæld har de til sammenligning lukket ligeså mange mål ind som Werder Bremen på 16. pladsen. Oprykkerne fra Ingolstadt er derimod det absolut mindst scorende mandskab i Bundesligaen indtil videre. Syv mål er det blevet til i 11 kampe. De er så til gengæld det hold, der har lukket næst færrest mål ind, nemlig 9. Tre point adskiller de to mandskaber. Opgøret bliver særligt spændende, da 11 ud af Ingolstadts 15 point er blevet hentet på fremmed græs. Oprykkerne er dermed det tredje bedste udebanehold i ligaen. Derimod er kun halvdelen af Mönchengladbachs point vundet på hjemmebane. Dermed er der som sagt lagt i ovnen til et opgør, der om ikke andet kan udvikle sig i en rigtig spændende retning.

 

Darmstadt – Hamburger SV | Klokken 18:30

I dagens sidste opgør kommer det efterhånden hårdt prøvede mandskab fra Hamborg på besøg hos oprykkerne fra Darmstadt. I sidste spillerunde blev det til nederlag for begge mandskaber. Darmstadt tog til Stuttgart, hvor de fik kærligheden at føle og måtte rejse hjem efter et 2-0-nederlag. Hamborg tabte i egen hule til Hannover – endda efter at have smidt en 1-0-føring overbord til fordel for et 1-2-nederlag. Noget, der taler til Hamborgs fordel, er, at de underligt nok har været væsentligt bedre på udebane end hjemmebane. Det samme gør sig gældende for Darmstadt, hvis pointhøst langt fra har været prangende på hjemmebane. I tabellen er de to klubber kun adskilt af et enkelt point, hvorfor der uden tvivl bliver tale om et tæt opgør, når de to mandskaber tørner sammen. Statistikken peger, som antydet før, en ganske lille smule i Hamborgs retning, men intet er vist sikkert i denne kamp.
Kampen vises på Eurosport DK.

INGEN KOMMENTARER