Overblik: Benzema anholdt og Valbuena sexvideo skandale

Overblik: Benzema anholdt og Valbuena sexvideo skandale

1115
0
DEL

Real Madrid stjernen er blevet sigtet for planlægning af at afpresse sin landsmand Mathieu Valbuena med en sexvideo- men hvad er op og ned i denne sag? Hvad kan der ske Benzema og hvad er det han bliver beskyldt for at have gjort?

Sagen:

På bundlinjen er Karim Benzema sigtet for at have været en del af en sammensværgelse, der har haft til hensigt at afpresse Valbuena med en sexvideo, hvori han selv skulle medvirke sammen med sin kone.

Sagen så for første gang dagens lys den 13. oktober, da den tidligere franske landsholdsspiller Djibril Cisse og tre andre blev afhørt i sagen af politiet.

Valbuena forsvarede senere Djibril Cisse, der nægtede at være involveret i afpresning af sin tidligere holdkammerat fra Marseille og efterfølgende blev løsladt uden at blive sigtet for noget.

Skandalen, der eftersigende skulle have rødder helt tilbage i juni måned, tog onsdag en ny og drastisk drejning da det kom frem, at Karim Benzema var blevet anholdt i Frankrig.

Den franske landsholds stjernes advokat Sylvain Courmier har insisteret på, at Benzema ikke har gjort noget forkert og er sikker i troen på, at der snart kan blive lagt låg på denne kedelige sag. Ikke desto mindre blev Karim Benzema torsdag sigtet i sagen.

Hvis Benzema bliver fundet skyldig, hvad kan der så ske?

På nuværende tidspunkt er det vigtigt at huske på, at Benzema ikke er dømt for noget endnu. Han er dermed stadig en uskyldig mand, i hvert fald indtil det modsatte er bevist.

Som det tidligere på dagen har været beskrevet her på siden, så kan Benzema risikere op til fem års fængsel, hvis han altså bliver fundet skyldig i medvirken til afpresning.

Mens sagen kører har Benzema fået forbud mod at mødes med den offensive midtbanespiller fra Lyon, der endnu ikke har kommenteret de seneste drejninger i den sag, hvori han selv må siges at være hovedperson.

Benzema skulle nu være tilbage i Madrid, da de franske myndigheder ikke valgte at tilbageholde hverken Karim Benzema selv eller hans pas.

Karim Benzema har allerede mærket på egen krop, hvad det vil sige at komme i politiets søgelys. Således har den franske landsholdstræner Didier Deschamps valgt at udelukke Karim Benzema fra landsholdstruppen forud for Frankrigs opgør mod henholdsvist Tyskland og England, hvilket også var forventet på forhånd.

Er skandalen skyld i, at Benzema er blevet udelukket fra landsholdet?

Den franske angriber har ikke optrådt for Real Madrid siden han pådrog sig en skade i Frankrigs landskamp mod Armenien. En kamp der endte 4-0 til franskmændene og hvor Karim Benzema faktisk scorede to mål, inden han altså måtte skiftes ud grundet hans skade.

– Karim er skadet og derfor ikke med i truppen, sagde den franske landsholdstræner tidligere i dag.

– I forhold til den seneste tids begivenheder, så kender jeg ikke alle detaljerne. Jeg er sikker på at retfærdigheden vil ske fyldest.

Valbuenas udelukkelse fra landsholdstruppen er en anelse mere mistænkelig. Den 31 årige Lyon spiller er ikke skadet og har spillet otte landskampe for Frankrig i 2015, men Deschamps udtalte sig tidligere i dag om situationen.

– Han er ikke i den bedste tilstand rent psykisk. Jeg har derfor besluttet at give ham noget ro.

Karim Benzema har da tidligere været i klammeri med myndighederne, har han ikke?

Jo. Benzema har en broget historie med myndighederne, både i Frankrig og Spanien.

I januar blev Benzema såvel som hans landsholds kollega Franck Ribery frikendt for at have haft sex med en prostitueret i Paris. Vel at mærke en prostitueret, der var for ung.

Benzema nægtede i gennem hele sagsforløbet, at have haft seksuelt samkvem med den unge prostituerede Zahia Dehar tilbage i 2008. Franck Ribery tilstod modsat at have gennemført et samleje med pågældende prostituerede. Han understregede i den forbindelse at han ikke kendte pigens alder.

Sagens dommer konkluderede at der ikke var tilstrækkeligt med beviser for, at den franske landsholdsduo ikke vidste at Zahia Dehar var under 18 år, hvilket er minimumsalderen for en prostitueret i Frankrig og Tyskland.

For nylig, nærmere bestemt den 29. oktober, blev Benzema stoppet af politiet i Spanien, da han fortog et ulovligt sving i sin bil. Han blev tilmed beskyldt for at køre uden kørekort.
Den spanske avis Marca påstår, at Benzema allerede skal i retten den 23. november, hvor det altså afgøres hvor slem trafikforseelsen var.

Sidst men ikke mindst blev Karim Benzema, for to år siden, idømt en bøde på 18.000€ for at køre for hurtigt. En forseelse han i øvrigt også blev fanget i for seks måneder siden på vej til Barajas-lufthavnen i Madrid.

INGEN KOMMENTARER