Pokaloverblik: AGF sikkert videre mens Skive overraskede

Pokaloverblik: AGF sikkert videre mens Skive overraskede

839
0
DEL

Superligaklubben fra Aarhus besejrede i går Rishøj fra Danmarksserien med 3-0, mens Viborg måtte vinke farvel til muligheden for at hæve pokalen, da lokalrivalerne fra Skive IK blev for stor en mundfuld.

AGF-træner Morten Wieghorst kunne se til mens et markant bedre AGF-mandskab kørte en sikker sejr på 3-0 hjem mod et ellers hård kæmpende Rishøj-mandskab, og han var da også ganske tilfreds med resultatet:

– Vi er rigtig glade for at være i næste runde. Det var det primære. Om vi vinder 3-0, 6-0 eller 10-0 er i og for sig ligegyldigt. Spillerne har fuldført en opgave, og det giver altid en god fornemmelse. Vi er i kvartfinalen og fansene har noget at se frem til i løbet af vinteren.

1. halvleg forløb uden scoringer, men mod slutningen begyndte trætheden at melde sig hos Rishøj, hvilket blev straffet med mål i 68. 73. og 90. minut.

– Vi kunne ikke spille hurtigere på grund af banen. Bolden hoppede og sprang. For modstanderne var det deres livs kamp. De kæmpede, til de ikke havde mere i sig, og efter en god time begyndte det at blive hårdt for dem. Efter det første mål var det noget helt andet, og vi kunne godt være kommet foran tidligere. En gang imellem må man arbejde hårdere for det og anden halvleg blev også bedre for vores vedkommende.

Wieghorst understreger desuden vigtigheden af at `De Hvide´ holdt koncentrationen kampen igennem:

– Spillerne slækkede ikke, de forsøgte at spille koncentreret. Jeg havde ændret på seks positioner i forhold til vores seneste kamp, og det går ud over relationerne, der lige skal på plads. Jeg er tilfreds med, at de har udført opgaven og sendt os videre i pokalturneringen.

AGF’s næste opgave er i Superligaen mandag mod Sønderjyske på hjemmebane.

I den anden kamp i gårsdagens pokalrunde overraskede 1. divisionsklubben Skive IK med et flot 3-2 resultat mod superliga-naboerne fra Viborg.

Læs også: Skive er klar til lokalopgør i pokalturneringen

Skive førte 2-0 efter blot 27 minutters spil. Herefter kom Viborg i gang og fik udlignet til 2-2, ved Christian Sivebæk og Christopher Poulsen, men Johnny Mølbys tropper fik aldrig lavet det tredje mål, og i stedet gik det galt i den anden ende, da Musefiu Ashiru lavede sejrsmålet for de undertippede værter i kampens 90. minut.

Skive og AGF er dermed blandt de sidste otte hold i Landspokalturneringen. De øvrige kvartfinale-deltagere findes i aften når blandt andet FCM, AAB og Sønderjyske skal i aktion.

INGEN KOMMENTARER