Rooney: England mod Frankrig viser at verdenen ikke bukker under for terror

Rooney: England mod Frankrig viser at verdenen ikke bukker under for terror

890
0
DEL

I følge Wayne Rooney, så sender aftenens venskabskamp mellem England og Frankrig, der sparkes i gang klokken 21:00 på Wembley, et klart signal om at verden går videre og altså ikke bukker under for terror.

Antallet af solgte billetter i løbet af weekenden skulle eftersigende sikre, at omkring 80.000 mennesker i aften kan tage plads på Wembley. Det må tolkes som et klart signal om at imødegå den frygt, der uden tvivl må sidde i nogle mennesker, ovenpå fredagens terrorangreb i Paris, der også blev skudt igang i forbindelse med en venskabskamp.

De engelske spillere kunne se begivenhederne i Paris udfolde sig på TV efter deres nederlag til Spanien i deres sidste træningskamp. Mange af de engelske spillere tog hurtigt kontakt til deres klubkammerater, der befandt sig i Frankrig. Hele ni spillere fra det franske mandskab spiller til dagligt i Premier League. Rooney udtalte sig i går om aftenens venskabskamp mod netop Frankrig.

– Ved at spille kampen viser Frankrig terroristerne, at de står stærkt, hvilket vi bliver nødt til at støtte. Nogle gange, når der sker nogle dårlige ting, så er det på fodboldbanen du føler dig mest tilpas. Deres spillere tager måske det med i deres overvejelser. Det vil blive en stor aften for sammenhold, som alle kan tage del i. Det vil vise at verden går videre og står imod terroristerne.

Det engelske fodboldforbund FA har, i løbet af weekenden, talt med det franske fodboldforbund FFF. Disse samtale skulle bestemme, hvorvidt aftenens kamp skulle spilles eller ej. På trods af omstændighederne stod direktøren for det franske fodboldforbund, Noël Le Graët, fast. Kampen skulle spilles!

Sikkerheden omkring kampen har, som det eksempelvist også er tilfældet i Danmark forud for aftenens play-off-kamp, fået en overhaling. Således tog bevæbnede betjente imod det franske landshold da de ankom til England i går. Bevæbnet politi vil også være til stede på og omkring stadion og alle former for tasker vil blive gennemsøgt.

En skare af prominente englændere forventes at indfinde sig på Wembley til kampen. Formålet skulle være at udvise solidaritet for det franske folk efter føromtalte terrorangreb i Paris. Wayne Rooney vil, sammen med kampens dommer og Frankrigs landsholdsmålmand Hugo Lloris, lægge en hyldest, der skulle bestå af blomster, på banen inden kampstart. Alt i alt er der mange tiltag for at understrege støtten til det franske folk og ikke mindst at understrege sammenholdet. Begge hold vil, som det også var tilfældet i Danmarks første kamp mod Sverige, bære sorte sørgebind om armen. Derudover vil teksten til den franske nationalsang kunne findes på storskærmene i håb om, at folk vil synge med.

INGEN KOMMENTARER