Tidligere svensk fodbold-chef: Vi “købte” os til EM i 92

Tidligere svensk fodbold-chef: Vi “købte” os til EM i 92

333
0
DEL
UEFA chief Lennart Johansson, right, and former French soccer great Michel Platini, who is also member of the FIFA executive commitee, talk after a ceremony at the French soccer federation headquarters in Paris, Thusrday, Jan. 11, 2007. The French soccer federation inaugurated a new office in the heart of Paris on Thursday. Platini is hoping to replace Johansson as European soccer president later this month, in an election that will take place Jan. 25-26 at the UEFA Congress in Duesseldorf, Germany. (AP Photo/Christophe Ena)

For et par måneder siden kunne den tyske avis, Der Spiegel, afslører, at Tyskland havde købt sig til VM i 2006. Nu indrømmer den tidligere svenske formand for det svenske fodbold forbund, at man også “købte” sig til EM i 1992, men der var aldrig penge involveret. 

Danskerne glemmer nok aldrig EM i 1992, hvor vi i Sverige vandt vores første, og hidtil eneste europamesterskab. Men at slutrunden havnede i Sverige, skete faktisk på lidt utraditionel vis.

Det forklarer den tidligere formand for det svenske fodboldforbund, Lennart Johansson, der var en af hovedarkitekterne bag, at EM i 92 kom til Sverige.

– Jeg var blevet en del af mange forskellige komitéer, og var meget sammen med repræsentanter fra østeuropa, som ikke havde de samme ressourcer som andre. Det var folk, der havde gode hensigter, og var pålidelige. Så jeg gav dem visse fordele, siger Lennart Johansson til avisen Dagens Nyheter. Det skriver TV2.

En lignede sag dukkede op for et par måneder siden, da det kom frem, at Tyskland havde købt sig til VM i 2006.

Læs også: Det tyske fodboldforbund ransaget

Lennart Johansson afviser, at man købte sig til EM i 92 for rigtige penge, men at man i stedet gav andre lande nogle løfter for at få nogle stemmer den anden vej.

– Der var ingen penge involveret, men det var i stedet løfter om, at vi ville øge udvekslingen med landene og stille os positive i forhold til deres udvikling, fortæller Lennart Johansson.

Lennart Johansson tror, at man i Tyskland har gjort noget lignende, for at få VM til landet i 2006.

– Mod at spille venskabskampe i USA, så ville amerikanerne til gengæld stemme på Tyskland, når tyskerne ville have VM. Så de har ikke taget imod penge, men i stedet ”købt” stemmer sådan. Det gjorde vi også i Sverige, da vi fik EM.

INGEN KOMMENTARER