Top 10: De mest loyale klubspillere i fodboldhistorien

Top 10: De mest loyale klubspillere i fodboldhistorien

1610
0
DEL

Ægte klubmænd er i moderne fodbold særdeles sjældne, fordi pengene får stadigt større magt. Sambabold.dk har dog strikket en liste sammen, som oprindeligt er bragt af footballtop10s.com, hvor der bliver sat fokus på de ægte klublegender.

10. Rogério Ceni – Sao Paulo

Den brasilianske målmand er en af de spillere i fodboldhistorien, der har flest kampe under bæltestedet på klubplan. Mere end 1000 kampe er det blevet til på en periode over to årtier hos Sao Paulo.

Det specielle ved Ceni er, at han er straffesparks- og frisparksskytte, og i alt har den flamboyante keeper sat bolden i netmaskerne over 100 gange i karrieren. Bid lige igen mærke i, at manden er målmand!

9. Tony Adams – Arsenal 

Det er ikke uden grund, at han i folkemunde omtales som Mr. Arsenal. Tony Adams anses for at være en af Englands bedste midtstoppere nogensinde, og bedrifterne på banen har kastet en statue af sig, som står ude foran Emirates Stadium.

Adams var i Arsenal over 18 sæsoner, og i 14 af dem spillede han +25 kampe per sæson. Allerede som 21-årig bar han anførerbindet for Arsenal første gang.

8. Francesco Totti – Roma

39-årige Totti bliver bare ved med at beundre og betage fodboldelskere verden over. Han har tidligere udtalt, at han har været samtlige af sine kærester utro, men at han aldrig har og aldrig vil gøre det samme ved Roma.

Utallige mål og assists er det blevet til for den italienske fodboldlegende. Statistisk har han i ca. hver anden kamp leveret en afgørende aktion i form af mål eller assist. Ganske enkelt imponerende.

7. Jamie Carragher – Liverpool 

Liverpools vicekaptajn gennem 10 år. Carragher nåede at spille 737 kampe i den røde trøje og er den næstmest spillende Liverpool-spiller i historien.

Forsvarsgeneralen står i fansenes erindringer som en ægte legende og en loyal klubmand.

6. Paul Scholes – Manchester United

En af de dygtigste spillere i historien anses også for at være en af de mest loyale klubfolk. Scholes mestrede pasningsspillet i en grad, der dårligt er kendt mage til.

Spørger man alle de øvrige stjerner på verdenskortet om, hvem den bedste spiller er, peger stort set alle sammenstemmigt på Scholes.

United-koryfæet nåede at vinde Premier League hele 11 gange.

5. Carles Puyol – FC Barcelona 

En forsvarsgeneral med en udstråling og en pondus, man skal lede længe efter. Puyol var en frygtløs kriger, og så var han tilmed en af de mest loyale fodboldpersonligheder på kloden.

Puyol gik altid forrest og viste vejen for sine holdkammerater, og hans kærlighed til FC Barcelona var ikke til at tage fejl af.

4. John Terry – Chelsea

Gennem hele seniorkarrieren har John Terry repræsenteret Chelsea. Kaptajnen er stærkt respekteret i interne fankredse i klubben, men også kendt som en ‘bad guy’ blandt øvrige fodboldseere.

Man kan mene meget om John Terry, der blandt andet gjorde sig uheldigt bemærket, da han i 2010 var sammen med den daværende landsholdskammerat Wayne Bridges kone, hvilket senere kostede en udelukkelse fra landsholdet, men han har haft enorm betydning for Chelsea.

3. Paolo Maldini – AC Milan

Italieneren går for at være en af vor tids bedste forsvarsspiller. Maldini stillede først støvlerne på hylden som 41-årig, efter at han havde repræsenteret hjerteklubben AC Milan gennem 25 sæsoner.

De 25 sæsoner har bl.a. kastet hele fem Champions League-triumfer af sig. Maldini burde stå som en af de største klublegender hos enhver fodboldfan.

2. Steven Gerrard – Liverpool 

Indbegrebet af Liverpool. Steven Gerrard anses utvivlsomt for at være en af de største legender i engelsk fodbold, trods det faktum at han aldrig nåede at vinde et Premier Leauge-trofæ.

Kærligheden til klubben og fansene har unægteligt været langt større end hos gennemsnitspilleren.

1. Ryan Giggs – Manchester United

En af de største i engelsk fodbold. Vandt Premier League intet mindre end 13 gange.

963 gange har han optrådt for ‘De Røde Djævle’, og i samtlige sæsoner – med undtagelse af den sidste – er han blevet noteret for mål.

Man kommer vist ikke udenom, at Ryan Giggs er en vaskeægte klubmand.

INGEN KOMMENTARER