Tottenham og Liverpool delte i Klopp-debut

Tottenham og Liverpool delte i Klopp-debut

1041
0
DEL

Det blev til en nulløsning, da Liverpool, med den nye træner Jürgen Klopp i spidsen, gæstede formstærke Tottenham på White Hart Lane. 

Det var med to vidt forskellige udgangspunkter, at Tottenham Hotspurs og Liverpool FC gik ind til dagens kamp.

Fodboldverdenens nok mest omdiskuterede personlighed gennem den sidste uges tid, Liverpool træner Jürgen Klopp, skulle endelig have sin debut i spidsen for Liverpool-mandskabet. Samtidig skulle Tottenham fortsætte deres gode form.

Klopp, der tidligere på ugen meddelte, at han var tilfreds med sit spillermateriale, må alligevel have kløet sig i nakken over de spillere, han havde til rådighed til dagens kamp. For med prominente navne som Daniel Sturridge, Christian Benteke, Joe Gomez og anfører Jordan Henderson, der alle var ude med skader, måtte Klopp tænke i andre baner, hvilket blandt andet betød, at spanske Alberto Moreno startede på venstrebackpositionen, mens belgiske Divock Origi fik sin første Liverpool start. Klopp kunne ligeledes gå ind til kampen med den blandede statistik, der lød, at de seneste seks Liverpool-managers ikke har formået at vinde deres debutkamp. Til gengæld havde Klopp aldrig tabt en debutkamp som træner.

I den modsatte lejr hos Tottenham var selvtilliden en helt anden. Manager Mauricio Pochettino var i den forgangne uge blevet kåret som september måneds bedste manager i Premier Leauge og kunne se tilbage på fem Premier League-kampe uden nederlag. Ligeledes kunne Pochettino stille med en nærmest skadesfri trup, og eneste bekymring var, at angriber Harry Kane indtil videre kun havde lavet et enkelt Premier League-mål i indeværende sæson.

På trods af Tottenhams gode form, var det alligevel Liverpool, der startede kampen bedst, og mandskabet satte sig fuldstændig på det første kvarter af kampen. Klopps taktik med et højt genpres blev eksekveret, og det førte til flere hjørnespark. Det var også efter netop et hjørnespark, at kampens første begivenhed hændte, da Tottenhams Naser Chadli måtte lade sig udskifte med Clinton N’jie efter et sammenstød med Liverpools forsvarsklippe Sakho.

Liverpool fortsatte deres gode pres, og kunne efter 10 minutter notere sig for kampens første, og det der skulle vise at blive den største, chance. Emre Can fik snittet et hjørnespark fra James Milner videre, hvor Origi stod klar. Desværre for ham og Liverpool ramte bolden tværribben, og kampen var fortsat uden mål.

Efterfølgende gik gassen langsomt af Liverpoolballonen, og Tottenham fik overtaget. Anført af Moussa Dembele og Christian Eriksen, fik Tottenham fat i kampen, og efter 27 minutter kom indskiftede Clinton N’jie til en stor mulighed efter et godt Tottenham pres. Harry Kane fik prikket bolden videre til N’jie som med en fræk yderside afslutning måtte se sit forsøg afvist, af en storspillende Simon Mignolet i Liverpool målet.

Tottenham fortsatte det gode spil, og var efter 36 minutter tæt på at komme foran efter en god dobbeltchance. Eriksen fik spillet Harry Kane fri i feltet, i en situation, hvor Liverpools Martin Skrtel ikke så alt for godt. Harry Kanes forsøg blev reddet af Simon Mignolet, og da returbolden røg ud til Alli, måtte Sakho kaste sig ned for at blokere afslutningen.

Karakterbog: Tottenham – Liverpool

Tottenham holdet sluttede første halvleg af bedst, men kunne konstatere, at Harry Kane stadig mangler skarphed foran mål i den her sæson.

Anden halvleg startede, som første halvleg sluttede. Tottenham pressede på, og efter bare tre minutter var de endnu engang tæt på, da Toby Alderweireld lige akkurat, ikke kunne nå frem til Christian Eriksens frispark.

Herefter udviklede kampen sig til en noget rodet forestilling. Begge hold skiftedes til at være spilstyrende uden at komme frem til de store muligheder, og Kyle Walkers afbrænder midtvejs i anden halvleg, må siges at være symbolsk for kampens tilstand.

Liverpool er fortsat uden Christian Benteke og Daniel Sturridge, der begge er ude med skader. Dette havde som nævnt givet plads til belgiske Divock Origi i startopstillingen, som efter 77 minutter kom frem til en fin mulighed, men en svag afslutning gjorde det nemt for Hugo Lloris at nappe bolden i Tottenham-målet.

Efterfølgende fik Tottenham igen fat i kampen, og tilskuerne på White Hart Lane, kunne efter 84 minutter endnu engang se Harry Kane brænde en stor chance. Christian Eriksen fik flot afdriblet Liverpools forsvar, og fik lagt bolden til side til Kane, som kunne se sin afslutning bliver blokeret af først Sakho, og herefter Mignolet, der kunne puffe bolden til hjørnespark.

På en dag, hvor der ikke var meget at skrive hjem om, må vi konstatere, at Liverpool-mandskabet er på rette vej. Der var små tegn på Klopp-effekten med det flotte genpres, men der er et godt stykke vej endnu. Modsat har Tottenham deres spil på det rene, og når det kører, så kører det godt. Det eneste der må give Pochettino hovedbrud er hans uskarpe angriber Harry Kane.

 

Kampfakta:

Resultat: 0-0

Kampens dommer:
C. Pawson

Tilskuer antal:
35.926

Gule kort:

Tottenham:
Erik Lamela – 58 min.

Liverpool:
James Milner – 35 min.
Lucas –  90 min.

Udskiftninger:

Tottenham:
11 min. Naser Chadli (ud) – Clinton N’jie (ind)
87 min. Erik Lamela (ud) – Andros Townsend (ind)

Liverpool:
81 min. Adam Lallana (ud) – Joe Allen (ind)
87 min. Phillipe Coutinho (ud) – Jordan Ibe (ind)

INGEN KOMMENTARER