Trabzonspor-præsident idømt 280 dages karantæne for mærkværdig forseelse

Trabzonspor-præsident idømt 280 dages karantæne for mærkværdig forseelse

898
0
DEL

En noget pudseløjerlig sag udspillede sig i midtugen. Trabzonsspors præsident, Ibrahim Ethem Haciosmanoglu, blev idømt 280 dages karantæne. Den enormt lange karantæne blev tildelt efter en pudseløjerlig forseelse, hvor præsidenten, sammen med medlemmer af sin stab, låste dommmere inde i et omklædningsrum.

Den episode, der nu har medført de lange karantæner og store bøder, fandt sted i kølvandet på Trabzonspors kamp mod Gaziantepspor, der endte 2-2. Haciosmanoglu skulle efter sigende være blevet så vred, over at kampens dommer ikke dømte straffespark sent i kampen, at han beordrede sit personale til at låse kampens dommer Cagatay Sahan og hans assistenter inde i et omklædningsrum natten over. De blev løsladt igen da Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan, blandede sig.

– Jeg sagde til vagterne at de ikke måtte lukke dommerne ud før næste morgen, før jeg ankom. En vigtig person ringede dog til mig og bad mig om ikke, at være skyld i nogen pinligheder i Tyrkiet og rundt om i verden, udtalte Haciosmanoglu til Dogan, et nyhedsmagasin i Tyrkiet.

Han begrundede, i en udtalelse til klubbens egen hjemmeside, sin beslutning med, at det var for dommernes skyld. Udtalelsen, der blev offentliggjort torsdag, lød som følger.

– Vores mål var at beskytte dommerne for tilskuerne i Trabzon. Vi arrangerede også at dommerne skulle ud af byen uden problemer.

Det tyrkiske fodboldforbund tog ikke denne forklaring for gode varer. I en udtalelse på deres hjemmeside blev det offentliggjort, at Haciosmanoglu har fået 280 dages karantæne fra at passe sit arbejde i klubben. Oven i hatten har Haciosmanoglu fået en bøde på 150.000 Tyrkiske Lira, hvilket svarer til omkring 350.000 danske kroner.

På direktionsgangene har man også mærket følgerne af hændelsen. Klubbens direktører Yakup Aslan og Ali Azunay er blevet idømt karantæner på 410 dage, mens seks andre højtstående mænd i klubben er blevet idømt et års karantæne. Alle otte implicerede har hverisær fået bøder for mellem 450.000 og 600.000 danske kroner. Som en sidste del af straffen har Trabzonspor fået ordrer på at spille to hjemmekampe uden tilskuere.

 

INGEN KOMMENTARER