Twitter kogte over da Zidane blev Real Madrid-træner

Twitter kogte over da Zidane blev Real Madrid-træner

917
0
DEL

Twitter har indsamlet noget statistik, der beskriver, hvor meget det egentlig gik amok, da Zinedine Zidane blev cheftræner for Real Madrid. Særligt gik det hele amok mandag, hvor Zidanes tiltræden blev officiel.

Twitter har virkelig sat deres statistik-maskiner på overarbejde. Der er faktisk tale om twitter-opslag, hvor hashtags såsom #Zidane indgår. Tallene er voldsomme og understreger i sandhed, hvor hurtigt en nyhed kan spredes via eksempelvist Twitter.

“Zidane-effekten”, som den er blevet døbt, tog sit udgangspunkt mandag omkring klokken 15:00 (spansk tid). På det tidspunkt var der 660 twitter-opslag i minuttet, der omhandlede historien, som på det tidspunkt ikke var officiel endnu.

Det hele eskalerede omkring klokken 18:30, hvor Real Madrid-præsidenten, Florentino Perez, indkaldte til pressemøde. I den forbindelse steg tallet fra omkring 800 Zidane-relaterede opslag i minuttet til hele 3.000 opslag i minuttet.

Det hele kogte dog over omkring klokken 19:30, hvor Perez altså stod overfor verdenspressen. Her var Zidane emnet i 5.400 twitter-opslag, hvert eneste minut.

Det officielle twitter-opslag fra Real Madrid nåede at blive retweeted mere end 19.000 gange og i øvrigt favoritiseret mere end 15.000 gange.

Et par andre, store fodboldspillere var også med til at hælde benzin på twitter-bålet. For eksempel udgav Xabi Alonso også et twitter-opslag, som omhandlede Zidanes tiltræden som cheftræner. Dette opslag blev retweeted over 14.000 gange og favoritiseret over 12.000 gange.

INGEN KOMMENTARER