Tyrkiet videre til EM – Norge i play-off

Tyrkiet videre til EM – Norge i play-off

2692
0
DEL

Her til aften blev de sidste kampe i kvalifikationen til næste års EM-slutrunde afviklet. Her skulle Norge forsøge at sikre sig direkte deltagelse til næste års slutrunde, mens Tyrkiet samtidig skulle se, om de kunne undgå play-off kampene i november.

Der var lagt i kakkelovnen til en spændende aften i EM-kvalifikationen. Flere af puljerne var ikke afgjort før aftenens kampe, og derfor var der også spænding til sidste fløjt.

I gruppe A skulle Tyrkiet forsøge at spille sig direkte videre til slutrunden med en sejr mod Island, for så kunne holdet blive det bedste hold på 3. pladsen samlet set, hvilket vil sige, at tyrkerne kunne blive det hold, der fik direkte adgang til slutrunden grundet flest point som nummer tre.

Tyrkerne pressede på for at få det forløsende mål, men efter små 68 minutter blev holdet reduceret til ti mand. Til gengæld nægtede de at give op, og i det 89′ minut kom forløsningen så, da Tyrkiet bragte sig foran med 1-0. Samtidig havde Kazakhstan bragt sig foran på udebane mod Letland, hvilket betød, at Tyrkiet rent faktisk var direkte kvalificeret til næste års slutrunde i Frankrig.

I gruppe H havde Norge alt at spille for. Det var alt eller intet for nordmændene, der skulle have en sejr i Italien, ellers ville Kroatien tage den direkte plads til EM. Det hele startede også suverænt for Norge, der tidligt i kampen bragte sig foran. Desværre gik det ikke helt så godt resten af kampen, og Italien kom tilbage og endte med at vinde med 2-1. Samtidig vandt Kroatien en pligtsejr ude over Malta med 1-0, og dermed stjal kroaterne 2. pladsen i gruppe H fra Norge.

Til sidst sikrede Bosnien sig en plads i play-off kampene i november måned, da de i en dramatisk kamp formåede at vinde med 3-2 ude over Cypern. Dermed gik Tyrkiet direkte videre, da alt flaskede sig for dem, og de kan nu se frem til slutrunden næste sommer, mens resten af de indplacerede lande skal ud i to utroligt vigtige play-off kampe.

INGEN KOMMENTARER