Vicepræsident hylder Milans ungdomsafdeling

Vicepræsident hylder Milans ungdomsafdeling

1077
0
DEL

AC Milans vicepræsident Adriano Galliani er dybt imponeret over det arbejde, der bliver gjort i klubbens ungdomsafdeling, og han ser tydelige paralleler mellem 80’erne, hvor ‘Rossoneri’ bragte den ene storspiller efter den anden op på førsteholdet, og så i dag. 

Gianluigi Donnarumma er seneste skud på stammen af stjernespillere i svøb hos AC Milan, og klubbens vicepræsident Adriano Galliani taler i rosende vendinger om det ungdomsakademi, som ifølge ham er klubbens fabrik.

– Ungdomsakademiet er vores fabrik. Målet er at få en spiller op på førsteholdet om året. Vi er i førerposition, når man tæller Cristante, Donnarumma og Calabria med i de seneste to-tre år, forklarer Galliani overfor klubbens TV-station.

– Næste år vil vi få endnu en op, men vi vil ikke nævne nogle navne indtil mødet næste år. Det er noget at være stolt af. Hvis vi tæller Donnarumma med, har vi fem spillere på førsteholdet (fra akademiet, red.), fortsætter klubbens vicepræsident.

Adriano Galliani får med klubbens nuværende ungdomsarbejde tydelige referencer tilbage til firserne, hvor den ene stjerne efter den anden blev udklækket på Milans førstehold efter at have været gennem ungdomssystemet.

– Vi vender tilbage til 1986, da Baresi, Maldini, Costacurta, Galli og Avani spillede. Jeg er meget tilfreds med at have så mange drenge fra ungdomsakademiet. Ligeså med at have så mange italienere generelt på holdet. Jeg synes, det er den rigtige vej at gå, siger Galliani og uddyber til slut:

– Vi har identificeret et antal spillere, som vi tror kan spille i Serie A. Vi træner dem individuelt gennem specifikt udarbejdet udviklingsplaner, og vi håber, at vi dermed får flere spillere ind på førsteholdet.

Næste opgave for AC Milan er en hjemmekamp lørdag aften, hvor Atalanta kommer på besøg.

INGEN KOMMENTARER