VM 2022 byder på masser af spænding

VM 2022 byder på masser af spænding

42
0
DEL
VM 2022
Foto: Shutterstock

VM 2022 er planlagt til at være den 22. VM-slutrunde, som er et fireårigt internationalt mesterskab i fodbold for mænd, der afholdes af landsholdene fra FIFA’s medlemsforbund.

Slutrunden finder sted i Qatar, og afvikles i november og december måned 2022. Det vil være det første VM, der bliver afholdt udelukkende i Asien, samt den første VM-slutrunde i et land med muslimsk flertal.

Der vil i alt være 32 deltagende lande inklusiv værtsnationen Qatar.

Det bliver anden gang, at Qatar er vært for en stor FIFA-turnering eftersom de tidligere har været vært for FIFA klub-VM i 2019.

Masser af spænding

Traditionen tro må VM 2022 forventes, at byde på en masse spænding, når de største stjerner for deres respektive landshold træder op på den store, internationale scene.

Og denne gang i en helt ny situation med et vinter-VM, på grund af den massive varme, som Qatar har om sommeren.

Sidste VM for flere store stjerner

Det må også forventes, at blive den sidste VM-slutrunde for flere store stjerner. Her tænkes især på duoen Cristiano Ronaldo og Lionel Messi, der har domineret og begejstret fodboldverden i årtier efterhånden.

Ronaldo er 37 år, når VM 2022 sparkes i gang, mens Messi vil være 35 år. Derfor virker det utænkeligt, at vi ser dem til en VM-slutrunde igen.

Danmark blandt deltagerne

Med de danske briller og klaphatten på, bliver det naturligvis også spændende at følge det danske landsholds færden i turneringen.

Vi ved allerede nu at de befinder sig i gruppe D i gruppespillet, hvor modstanderne bliver Frankrig, Tunesien samt enten De Forenede Arabiske Emirater, Australien eller Peru. Den sidste deltager i gruppen vil blive fundet efter en playoff-kamp senere i 2022.

Danmark skal altså både møde Frankrig og muligvis også Peru, som de var i gruppe med ved VM-slutrunden i 2018 ligeledes.

Der er lagt i kakkelovnen til en historisk VM-slutrunde på mange punkter, og det bliver særdeles spændende at følge både Danmarks VM-eventyr samt den sidste slutrunde for både Ronaldo og Messi.

Foto: Shutterstock

INGEN KOMMENTARER