Xavi: Rooney skal tilpasse sig

Xavi: Rooney skal tilpasse sig

923
0
DEL

Den tidligere Barcelona-stjerne mener ifølge Goal.com at Wayne Rooney har alt, hvad der skal til for at lykkes som midtbanespiller. Det vil, ifølge spanieren kunne forlænge angriberens karriere hos `The Red Devils´.

Rooney har ikke været imponerende i denne sæson, med en statistik, der blot tæller to Premier League mål i ni kampe, hvilket har affødt spørgsmålet om han er den rigtige mand til fortsat at starte i front hos United.

Nu træder den tidligere verdensmester Xavi – der forlod Barcelona til fordel for Al Sadd i Qatar denne sommer – frem og fortæller at han ser et stort potentiale i at lade Rooney falde ned i en dybere playmakerrolle:

– Wayne Rooney er en spiller, jeg har beundret i lang tid. Han er en ekstraordinær spiller med ekstraordinære evner. Personligt mener jeg at Rooney stadig har masser at give, men måske er tiden inde til at ændre position.

Xavi hentyder til at den 30-årige englænder, måske ikke kan helt de samme ting som tidligere, og derfor må ændre stil:

– Man når en alder, hvor man ikke kan spille som man gjorde tidligere. Man kan ikke dække det samme areal i løbet af en kamp. Men intelligente spillere tilpasser sig, og der er ingen tvivl om at Rooney har en god fodboldhjerne. Måske er det tid til en ny angriber i United, som kan løbe i 90 minutter, men Rooney kan også være farlig i en dybere rolle. Han har et overblik og en afleveringsradius, der gør ham i stand til at spille den rolle godt.

Spanieren er sikker på, at et skifte i position, vil medvirke en længere karriere i Manchester for Rooney:

– Hvis han kan tilpasse sig, kan jeg ikke se, hvorfor han ikke skulle kunne spille på topniveau i yderligere 5-6 sæsoner. Men som spiller må man se i øjnene at ens krop ændre sig, og at man ikke kan det samme som man kunne engang.

Xavi spillede 474 kampe for FC Barcelona i perioden 1998-2014 og er altså i en alder af 35 år stadig aktiv i Al Sadd i Qatar.

INGEN KOMMENTARER