Schmeichel om ny landstræner: Han kommer som et friskt pust

Schmeichel om ny landstræner: Han kommer som et friskt pust

891
0
DEL

Den legendariske tidligere landsholdsmålmand Peter Schmeichel mener ikke, at landsholdet fortjener, at deltage ved EM-slutrunden til sommer. Til gengæld tror han på at Åge Hareide er manden der kan rette op på tingenes tilstand.

Den tidligere Brøndby-træner Åge Hareide havde for nyligt første arbejdsdag i DBU, som dansk landstræner. Noget Schmeichel tror kan hjælpe landsholdet til succes:

– Han (Åge Hareide, red.) kommer som et friskt pust, siger Peter Schmeichel til Ritzau om Hareide, som officielt tiltrådte som landstræner 1. marts.

– Jeg ved, at han har rejst rundt til spillerne og talt med dem de seneste måneder, og jeg ved, at spillerne er meget begejstrede og glæder sig meget til at arbejde sammen med ham. Han siger de rigtige ting til spillerne og lægger vægt på de rigtige ting.

Morten Olsen, der varetog landsholdet fra 2000-2016, blev somme tider kritiseret for at bruge spiller, der ikke leverede varen. Peter Schmeichel tror ikke dette bliver tilfældet med den norske træner:

Læs også: Hareide skifter ud i trænerstaben

– Jeg ser ikke nogen revolution. Jeg ser ikke 25 nye spillere. Jeg ser meget få udskiftninger, men jeg ser også konsekvens, for det er Åge kendt for, og det vil han gerne have. Han udtager ikke folk ud fra deres navn, siger Schmeichel.

Landsholdet har været inde i en dårlig periode og missede kvalifikationen til EM i Frankrig til sommer.

– Lige nu er det et landshold, der ikke har spillet prangende. Når der er 24 hold, der skal til EM, og 16 kvalificerer sig direkte, og treeren får en chance til – hvis du ikke klarer de kriterier, så hører du heller ikke til ved EM, siger Peter Schmeichel.

– Der skal præsteres og ydes af spillerne, og det har Åge Hareide haft succes med at få dem til de steder, han tidligere har været.

Nordmanden har tidligere været træner for Brøndby, Malmö og Rosenborg, som han førte til mesterskaber. Derudover har en haft et mindre succesfuld periode som norsk landstræner.

INGEN KOMMENTARER