Dommer står fast på trods af kontroversiel kendelse i pokalkamp

Dommer står fast på trods af kontroversiel kendelse i pokalkamp

1046
0
DEL

Dommeren Lars Christoffersen, der i gårsdagens pokalopgør mellem FCK og Randers FC annullerede en scoring, der kunne have bragt kampen i overtid, står fast på sin beslutning.

Dybt inde i den forlængede spilletid lykkedes det for Randers at få netmaskerne til at blafre, da Erik Marxen scorede til 2-2. Der var bare et problem: Målet blev ikke anerkendt på grund af offside og derfor vandt FCK 2-1.

Da en Randers-spiller headede bolden hen til Marxen, ramte den tydeligt Mathias “Zanka” Jørgensen på vejen, men Lars Christoffersen så det som en reflekshandling og ikke en aktiv handling fra FCK-stopperen.

Efter kampen stod dommer Lars Christoffersen fast på sin beslutning, da han så tv-billederne af den kontroversielle episode:

– Det er en utrolig svær situation for både mig og min linjevogter (Lars Hummelgaard, red.). Jeg skal vurdere, om der er tale om en aktiv handling på meget kort afstand i den situation, da Zanka header til den.

– Det er min helt klare vurdering, at han på så kort afstand instinktivt skal sætte hovedet på, og derfor bliver det en reflekshandling og ikke en aktiv handling, som mange gør den til, siger dommeren til TV3 Sport.

Læs også: Colin Todd: Fodbold er et ondt spil

– Zanka laver et forsøg på at heade den væk, men det bliver ikke en aktiv handling, fordi det er på så kort afstand.

– Det er simpelthen en reflekshandling, som i engelske termer hedder en “deflection”. Og det betyder, at Zanka ikke ophæver den offside, der var der, fastslår Lars Christoffersen.

`Zanka´ var i det hele taget en del i fokus i gårsdagens kamp – han scorede nemlig københavnernes mål til 2-1. Sejren betyder at FCK skal møde Brøndby i semifinalen i DBU Pokalen. Kampene spilles den 6. og 20. april.

 

INGEN KOMMENTARER