Åge Hareide: Højbjerg er selv med til at bestemme, hvor han vil...

Åge Hareide: Højbjerg er selv med til at bestemme, hvor han vil spille

1070
0
DEL

Landstræneren for det danske landshold vil tage Pierre-Emile Højbjerg med på råd, så de sammen kan finde ud af, hvor på banen, landsholdet kan få mest ud af midtbanespillerens potentiale. 

I sine indtil videre 13 landskampe for Danmarks A-landshold, er Pierre-Emile Højbjerg blevet kastet rundt på midtbanen, og har spillet både den defensive 6’er position samt udfyldt rollen som felt-til-felt spiller på 8’er positionen.

Den nye landstræner, Åge Hareide, ser dog Højbjerg som værende en alsidig spiller til midtbanen. Så når landsholdet mødes midt i martsmåned, får Højbjerg selv medbestemmelse over, hvor på banen han gerne vil spille.

–  Han kan udfylde mange roller. Han kan iklæde sig den defensive rolle, men han kan også være utrolig nyttig offensiv. Så jeg vil tale med ham, for det handler meget om, hvor han tror, at han gøre det bedst på banen for landsholdet, udtaler Åge Hareide i følge TV3 Sport.

Læs også: Fem ting, vi lærte af Liverpool vs. Manchester United

Højbjerg har fået fuld spilletid i sin klub, Schalke 04, i de sidste tre kampe. Det har da også været udslaget der har gjort, at Højbjerg i denne omgang er blevet udtaget til landsholdet. Generelt understreger Hareide, at spilletid i klubberne er et must, hvis man vil udtages til landsholdet.

– Spilletid er altid afgørende. Pierre-Emile Højbjerg er en spiller, som jeg på mange måder kan lide. Jeg så ham mod Sverige, og jeg synes, at han havde en masse energi, og han arbejdede hårdt.

– Han er ung og en fremtidens mand på landsholdet. Det er vigtigt, at vi passer på de unge spillere, men vi skal også give dem erfaring, siger Åge Hareide afslutningsvis.

INGEN KOMMENTARER