Agger efter de første dage med Hareide: Positivt, men det er gået...

Agger efter de første dage med Hareide: Positivt, men det er gået stærkt

1237
0
DEL

I går aftes tabte Danmark til Skotland med cifrene 1-0. Daniel Agger, der spillede en noget uheldig rolle i forbindelse med nederlaget, udtalte sig efter kampen om de første dage med Åge Hareide på posten som landstræner.

Den danske landsholdsanfører tilkendegav sin mening om de første otte dage med Hareide som praktiserende landstræner.

– Jeg synes det har været positivt. Det var en febrilsk start. Til nogle af de første træninger kunne man godt se, at nogle af de unge drenge ville ud over stepperne og det, udtalte Daniel Agger til Ekstra Bladet.

Hvad angår udtrykket “ud over stepperne”, så mente anføreren, at de unge spillere på landsholdet har haft travlt med at vise sig frem.

Yes, og det tager nogle gange på kvaliteten, når det skal gå hurtigere end det plejer, og der tænkte jeg efter de to-tre første træninger, at det holder ikke. Det går sgu’ for stærkt, lød det fra Daniel Agger med et skævt smil og ligner en, der også har været dér, hvor de unge spillere har været.

Sejren over Island i Hareides debutkamp gav dog, ifølge Agger, ro på bagsmækken.

– Så synes jeg egentlig det faldt til ro – også godt hjulpet af den måde vi slår Island på. Det gav noget ro hos folk, så jeg synes det har været nogle rigtig gode dage, selvom vi selvfølgelig havde håbet på et andet resultat mod Skotland.

Dernæst kommenterede anføreren på den store begejstring, der har omgivet landsholdet. Det har ikke overrasket Agger, fordi det, ifølge ham, altid er noget særligt at have den røde trøje på. Når man har den trøje på, så er det ligemeget, hvorvidt der står træningskamp på programmet. Selvom det bare har været træningskampe, så har det betydet gevaldigt meget, at komme godt ud af starthullerne med Hareide i spidsen.

– Du siger, at det bare var en træningskamp, men for os var det ikke en træningskamp. Når du står med den røde trøje over hovedet, så vil du vinde – og der er også mange, der skal vise sig frem. Det skal vi jo alle sammen under en ny træner, så der var meget på spil.

– Og vi ved også hvor meget det betyder for Hareide at komme godt i gang og vinde nogle fodboldkampe, så det der trænningskamp-ord skal vi helst ikke bruge. Det er landskampe.

– Det er selvfølgelig et irritationensmoment med resultatet i dag, men ellers er det en positiv fornemmelse efter træningerne med Hareide.

– Det ser godt ud og mod Skotland kommer vi også til nogle chancer og på en god dag havde vi sparket nogle af dem ind. Så havde vi ikke stået og snakket om vores fejl.

– Ellers synes jeg det har været en god start. Det er nogle gode ideer, han har fået ind på holdet, en god måde at spille fodbold på. Og så ellers kigge lidt på modstanderne og ikke kun agere efter, hvordan vi selv spiller.

Daniel Agger slutter dog med at rose den tidligere landstræner, Morten Olsen, for det landshold, som han skabte inden Hareide overtog posten som landstræner. Det er så at sige Morten Olsen, der har gjort det grundlæggende arbejde for det nye landshold, som Hareide er ved at stable på benene.

– Vi skal lige huske på, at det her var aldrig sket, hvis ikke Morten havde haft et hold på plads. Hvis han havde udtaget nogle helt andre spillere, så havde vi ikke stået med det her hold i dag, altså et hold af spillere, der tør spille fodbold, så vi har stadig meget at takke Morten for, sagde Daniel Agger efter 1-0-nederlaget til Skotland.

INGEN KOMMENTARER