Barcelona-legende roser van Gaal til skyerne

Barcelona-legende roser van Gaal til skyerne

969
0
DEL

Den tidligere stjernespiller i det catalanske, Xavi, afslører i et interview til Sport magazine hans store beundring for hollænderens måde at gøre tingene på.

Da Xavier Hernándes, bedre kendt som Xavi, blot var en 17-årig knøs fik han sin debut for mægtige FC Barcelona. På dette tidspunkt var Louis van Gaal cheftræner for ‘Blaugrana’, og netop i denne tid, udviklede den nuværende Manchester United-træner sig et ry for at give de unge spillere hår på brystet ved at smide dem for løverne.

Den chance som van Gaal gav den talentfulde midtbanespiller, vil Xavi aldrig glemme og fortsætter:

– Tilbage i 1990’erne var van Gaal en meget innovativ person. Han fokuserede meget på afleveringspillet og kontrol med spillet – noget som trænerne efter ham også tog til sig.

– van Gaal havde en meget klar filosofi, da jeg kun var 17. Han elsker at gøre brug af klubbens ungdomsspillere, og behandler ikke spillerne forskelligt, uanset hvem de er, fortæller den 35-årige midtbanekreatør og afslutter:

– Han ( Louis van Gaal, red.) er en meget ærlig mand, hvis betydning for spillerne er kæmpe.

Den hollandske cheftræner nåede i sin tid på Camp Nou fra 1997-2000 at vinde det spanske mesterskab to gange, Copa del Rey en enkelt gang, ligesom han også lykkedes at hive en enkelt UEFA Super Cup med hjem til det catalanske.

INGEN KOMMENTARER