Brøndby var syv minutter fra at sejre i løvens hule for første...

Brøndby var syv minutter fra at sejre i løvens hule for første gang i knap 12 år

1146
0
DEL

Brøndby IF var tæt på at besejre ærkerivalerne fra F.C. København på fremmed græs for første gang i næsten 12 år, men en scoring af anfører Thomas Delaney sikrede hjemmeholdet bibeholdelsen af håneretten over, at de ikke har tabt til de blågule i egen hule siden 2004. 

I hele april summer der er derby-stemning. Første af i alt tre indbyrdes opgør mellem F.C. København og Brøndby IF skulle afvikles i Telia Parken i DBU Pokalens første semifinale.

De blågule var uden Daniel Agger, men det var dog stadig et forsigtigt FCK-hold, der i store perioder lod Brøndby spille helt upresset rundt i kæderne.

Det var tydeligt, at begge hold lige skulle mærke hinanden an, og en vis respekt for modstanderen spirrede hos begge mandskaber.

Brøndby kom dog bedst fra start med løse chancer, og 27 minutter inde i opgøret kunne de 1900 medrejsende udefans så få noget at juble over.

En veloplagt David Boysen smækkede et indlæg ind i panden på en fremstormende Teemu Pukki, der resolut sendte bolden i netbaskerne ind bag FCK-keeperen Robin Olsen.

11 minutter senere fik Auri Skarbalius så dog lidt at gruble over, da han tvungent måtte skifte Martin Albrechtsen ud og skrive ham op på det voksende Brøndby-lazaret, og så kunne de blågule kun mønstre et midterforsvar bestående af backen Jesper Juelsgård og midtbanespilleren Martin Ørnskov.

F.C. København kom bedre frem til chancer i luftrummet, som Martin Albrechtsen ellers havde domineret ganske glimrende overfor Nicolai Jørgensen og Andreas Cornelius.

Det blev dog aldrig for alvor farligt, og Auris tropper kunne derfor gå i omklædningsrummet med en pauseføring.

Efter pausen var det tydeligt, at F.C. Københavns ‘game plan’ var at stå højere, få presset modstanderen og få skabt nogle chancer, som der havde været særdeles småt af i første halvleg, men det var svært for hjemmeholdet for alvor at komme i scoringspositioner mod et velorganiseret og hårdtarbejdende Brøndby-mandskab.

Ståle Solbakken skød dobbelt fra bænken efter en times spil, da han sendte Youssef Toutouh og Christoffer Remmer på banen. 

Københavnerne kom bedre frem over stepperne, men de helt store chancer udeblev fortsat.

Med godt et kvarter igen skiftede Ståle Solbakken sydamerikanske Federico Santander ind, og så spillede københavnerne med to boksspillere i front med den selverklærede angriber Nicolai Jørgensen hængende bag dem.

Med syv minutter igen bragte anfører Thomas Delaney F.C. København tilbage i opgøret med en scoring til 1-1 efter et afvist indlæg og en dårlig clearing, og så kunne hjemmeholdets fans bryde ud i jubel, mens de blågule tilhængere slukøret måtte sande, at der hviler en forbandelse i Telia Parken.

Med mindre end to minutter igen fik indskifteren Christan Nørgaard dog kæmpet sig igennem FCKs betondefensiv, men måtte se sin afslutning gå snært forbi den fjerne målstolpe.

Kampen endte altså 1-1 efter en gang velspillede , og Brøndby har dermed et godt udgangspunkt med til returen på Brøndby-stadion om to uger.

INGEN KOMMENTARER