Chokerende statistik: United skraber bunden

Chokerende statistik: United skraber bunden

885
0
DEL

En chokerende statistik viser, at Manchester United er et af de hold i Premier League, der kreerer færrest chancer. Til gengæld er ‘De Røde Djævle’ bedst til at holde i bolden af af alle hold. 

Kritikken af Manchester Uniteds spil har været særdeles hård under Louis van Gaal. Senest har klublegenden Paul Scholes været ude og udtale, at United med det nuværende spilkoncept er et hold, man hverken vil spille for eller imod.

Efterfølgende har Louis van Gaal så været ude og forsvare Manchester Uniteds fodboldspil og sagt, at det altid er underholdende, og at han altid tør tage risici, som kritikken nemt er gået på, at han ikke gør i det påståede låste spilkoncept.

Men en statistik fra databasen Opta Sports, der indsamler al data fra professionel topfodbold, påviser, at Manchester United ikke skaber ret mange chancer. Til gengæld er de rødblusede virkelig gode til at varme bolden.

United-statistik

Som ovenstående statistik viser, indtager Manchester United førstepladsen, hvad angår gennemsnitlig boldbesiddelse i løbet af en kamp. 59,3 % af tiden er bolden på Manchester United-fødder.

‘De Røde Djævle’ er samtidig det hold i Premier League, der spiller bolden mest bagud af alle. 17,2 % af afleveringerne er bagudrettet.

Manchester United er også glade for at spille bolden til siden. 52,7 % af alle deres afleveringer foregår sidelæns af banen, og kun ét hold i Premier League har en større procentandel på den konto.

Det koster så noget at varme bolden så meget, som Louis van Gaals tropper gør det. De er det tredjedårligste hold til at komme til afslutninger. Kun 74 skud er det blevet til i alt i indeværende sæson.

Manchester United skraber bunden på de to sidste parametre i Opta Sports’ statistik. 80,8 afleveringer skal Manchester United sammensætte i snit, før de kommer til en afslutning. Det er klart det hold, der har flest pasninger, inden de får trykket på kassen.

76,6 afleveringer skal klubben, der har hjemme på Old Trafford, sammensætte, før de skaber en chance. Det giver ifølge Opta Sports’ beregninger også en sidsteplads.

INGEN KOMMENTARER