Dansk fodboldekspert: Udelukkelserne kan give UEFA et stort problem

Dansk fodboldekspert: Udelukkelserne kan give UEFA et stort problem

651
0
DEL

Henrik Liniger er til daglig ekspert på DR Sporten, og han har fulgt skandalen med Sepp Blatter og Michele Platini gennem de seneste år. Liniger mener blandt andet, at udelukkelsen af Blatter og Platini kan give UEFA store problemer.

Det er en kæmpe skandalesag, der har ramt europæisk topfodbold, og det er Henrik Liniger klar over, og han fortæller, at han er bange for UEFAs fremtid efter udelukkelsen af Blatter og Platini, men samtidig mener han også, at det er en smule positivt, at man nu har fået udelukket de to personer.

– Uefa må undersøge, om der også har været nogle uregelmæssigheder fra Platini i forhold til Uefa. De ting han er dømt for nu er udelukkende i relation til Fifa, og det vil være oplagt at undersøge om der også er sket nogle ting som ikke er i overensstemmelse med UEFAs etiske regler, siger Henrik Liniger.

– Nu er Blatter og Platini et lukket kapitel, og så kan man komme videre. Det er positivt. Men når det er sagt, så er det jo skandale af dimensioner man næsten ikke kan forstå.

– At den mand man har sat i spidsen for det europæiske forbund og verdensforbundet er udelukket på grund af nogle mystiske pengeoverførsler, det tyder på en kultur i Fifa som er helt forfærdelig.

Både Sepp Blatter og Michele Platini er blevet udelukket i op til otte år, og det er nok tvivlsomt, om vi nogensinde får de to at se igen i europæisk topfodbold. Det bliver i hvert fald aldrig mere med topposter i nogle forbund.

INGEN KOMMENTARER